"SPAK DO HETOJË TË PAPREKSHMI­T E SHQIPËRISË"

Panorama (Albania) - - AKTUALITET -

Me anë të një videoje të bërë publike në faqen zyrtare në "Facebook", ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës shpjegon rëndësinë e Strukturës Antikorrup­sion ( SPAK) dhe funksionin e saj. "Do të hetojë dhe ndjekë penalisht të paprekshmi­t", theksohet në videon e ambasadës. Duke sjell një panoramë të asaj çfarë ka ndodhur me sistemin e vjetër, në video shpjegohet se prokurorët që do jenë pjesë e Prokuroris­ë së Posaçme do të zgjidhen nga Këshilli i Lartë i Prokuroris­ë dhe jo më nga "zyrtarë të korruptuar" që kishin nën kontroll sistemin. duke bërë të pamundur ndjekjen e tyre penalisht. Ambasada e SHBA- ve shkruan se me anë të parave, kanosjes apo ndikimit politik, prokurorët ishin të prekshëm.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.