“Ikëm nga politikat tuaja të këqija”, mjekja nga Gjermania akuza qeverisë

"Shut the f*** up!!!, kur promovoni njerëz, të cilët u larguan prej politikave tuaja të këqija! Ndihem e turpëruar nga dyfytyrësi­a juaj"

Panorama (Albania) - - FAQE 1 -

Jana Nano është një mjekje shqiptare, e cila është pjesë e grupit kërkues "Epidemiolo­gjia e Diabetit" pranë Institutit të Epidemiolo­gjisë në Helmholtz Zentrum München në Gjermani. Për shkak të karrierës së suksesshme, Nano u promovua edhe në faqen zyrtare të Ministrisë së Diasporës, e drejtuar nga Pandeli Majko. Ministria kishte publikuar foton e mjekes shqiptare dhe një ' CV' të shkurtër të saj, por veprimi është kundërshtu­ar ashpër nga Nano. Për këtë arsye, ajo ka publikuar një letër të gjatë ku e konsideron dyfytyrësi sjelljen e institucio­neve shqiptare, pasi për shkak të tyre shumë të rinj të talentuar zgjedhin të largohen nga vendi. Ajo shprehet se gjendja e mjerusheme në arsimin shqiptar dhe mungesa e shpresës e bënë atë që të largohej nga Shqipëria, duke denoncuar politikën shqiptare si të paaftë për të ndryshuar vendin.

Mjekja Jana Nano

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.