Shega mban larg sëmundjet e zemrës

Panorama (Albania) - - PANORAMA SHENDET -

Vitet e fundit, numri i vdekjeve si pasojë sëmundjeve kardiovask­ulare është ulur ndjeshëm, megjithatë shifrat flasin për një rrezikshmë­ri ende prezente ndaj edhe kujdesi nuk duhet nënvlerësu­ar. Dihet tashmë se një dietë e pasur me fruta dhe perime luan një rol të rëndësishë­m. Për ekspertët e shëndetit, shegët përmbajnë antioksida­ntë të shumtë, përfshirë polifenolë­t që ndihmojnë për funksionim­in sa më mirë të zemrës. Por në fund të ditës, e rëndësishm­e është që të ndiqni një dietë të larmishme. Nëse nuk ju pëlqen shega, atëherë në vend të saj konsumoni një mollë, e cila po ashtu mbron zemrën tuaj.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.