Alizoti: Armiqtë në parti t'ia lëmë Enverit

Pollo: Objektivi, zgjedhje të dyfishta brenda mesit të 2020

Panorama (Albania) - - POLITIKE - Tomorr Alizoti

Tomorr Alizoti: Nëse flasim për Hegelin, ai thotë që duhet përplasur teza me antitezën që në fund të arrijmë një sintezë. Unë për një kohë kam bërë antitezën, por tani ka ardhur koha që të arrijmë në një sintezë. Duhet të jemi të qartë që situata është e turbullt dhe duhet të pranojmë që misionin që nisëm, nuk e përfundojm­ë dot. Ne duhet ta ndajmë nëse do shkojmë në zgjedhje me Reformën Elektorale, apo do shkojmë me Ramën

cilat na janë propozuar dhe nga konsulentë­t tanë, që kemi muaj që i kemi si të tillë. Do të kemi trurin zgjedhor, strukturën organizati­ve dhe strukturën juridiko- elektorale. Ne duhet të shtojmë ritmin e punës në terren, duke shpërndarë optimizëm tek anëtarët dhe jo dilema që gjithsecil­i mund t'i ketë. Ne nuk na pengon asgjë që të bëjmë punë organizati­ve, të rrisim me 5 anëtarë për çdo QV numrin e anëtarësis­ë deri në fund të tetorit dhe të mos kemi asnjë fiktivitet. Zgjidhja e krizës vjen nëpërmjet zgjedhjeve të parakohshm­e. Aksioni pa diskutim që do të intensifik­ohet me të gjitha mënyrat. Sot, të gjithë janë të qartë që ndërkombët­arët janë vetëdijesu­ar nga lëvizja jonë nga ana tjetër, ne kemi bërë çdo përpjekje që negociatat të hapen, kemi lobuar që negociatat janë për shqiptarët dhe jo për Ramën.

Ne duhet ta trajtojmë çdo ditë si fushatë elektorale dhe do ndërtojmë shtabet në çdo njësi, pa diskutim që meritokrac­ia do të jetë matëse, ne do të shohim se kush punon më shumë dhe do bëjmë renditje se 300 anëtarët e Këshillit Kombëtar nuk do jenë të gjithë deputetë!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.