SIMPTOMAT MUND TË PËRFSHIJNË:

Panorama (Albania) - - SHËNDET -

· Dhimbje në kraharor ( anginë). Ju mund të ndieni presion ose shtrëngim në gjoks. Kjo dhimbje, e referuar si angina, zakonisht ndodh në anën e mesme ose të majtë të gjoksit. Në përgjithës­i, angina shkaktohet nga stresi fizik ose emocional. Dhimbja zakonisht largohet brenda disa minutash. Në disa njerëz, veçanërish­t gratë, kjo dhimbje mund të jetë e shpejtë ose e mprehtë dhe ndihet në qafë, krahë apo shpinë.

· Gulçim. Nëse zemra juaj nuk mund të pompojë gjak të mjaftueshë­m për të përmbushur nevojat e trupit tuaj, ju mund të zhvilloni gulçim ose lodhje ekstreme me ushtrime.

· Atak në zemër. Një arterie koronare plotësisht e bllokuar do të shkaktojë një sulm në zemër. Shenjat dhe simptomat klasike të një sulmi në zemër përfshijnë presion shtypës në gjoks dhe dhimbje në shpatull ose krahë, nganjëherë me gulçim dhe djersitje. Gratë kanë disi më shumë të ngjarë sesa burrat të përjetojnë shenja dhe simptoma më pak tipike të një sulmi në zemër, të tilla si dhimbje në qafë ose nofull. Ndonjëherë, një sulm në zemër ndodh pa ndonjë shenjë ose simptomë të dukshme.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.