Edith Durham – Mid’hatit: Nuk jap leje të botojnë fotografin­ë time

Panorama (Albania) - - KULTURE -

Në letrën që Edith Durham i shkruante Mid’hat Frashërit, i jepte modestish të dhëna mbi veprimtari­të e saj, të cilat, mesa duket ia kishte kërkuar Mid’hati për një shkrim në një nga gazetat e kohës. Në fund të letrës ajo shkruante: “A do të mund të redaktoni një artikull nga këto shënime? Në të vërtetë nuk ka ndonjë gjë shumë interesant­e. Nuk jap kurrë leje të botojnë fotografin­ë time dhe meqenëse ua kam refuzuar këtë leje shumë gazetarëve, nuk mund t’jua jap as juve. Tani i uroj Shqipërisë të ketë paqe. T’u ngjatë jeta!”

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.