QOSJA PROMOVON LIBRIN “DËSHMITAR NË KOHË HISTORIKE”

Panorama (Albania) - - POLITIKE - TIRANË

Akademiku Rexhep Qosja shprehet se nuk ka dijeni se çfarë të mirash apo defektesh mund të ketë Mini- Shengeni ballkanik, por është i bindur se e ardhmja e Ballkanit Perëndimor është në Bashkimin Europian.

“A e dini ju se çfarë është ai Mini- Shengen? Çfarë premton ai Mini- Shengen? Cilat janë premtimet e atij Mini- Shengeni edhe cilat janë të mirat, pengesat edhe të këqijat e tij? Nuk e di numri më i madh. Ta presim, le të shohim pak. Unë di një gjë. Me Mini- Shengen apo pa Mini- Shengen, këto vende të Ballkanit Perëndimor janë vetëm disa, ndërsa Ballkani është më i gjerë. Ekziston me shekuj. Ka qenë tërësi me shekuj e Europës. Ka qenë një kohë pjesë e Perandoris­ë Otomane. Tashmë është Ballkani, prej të cilit u krijua Ballkani Perëndimor, që nuk ka ekzistuar me këtë term, dikur pjesë e Europës. Do të bëhet pjesë e Bashkimit Europian. MiniShenge­n apo pa Mini- Shengen, Ballkani Perëndimor do të jetë pjesë e BE- së. BE është një bashkim me shumë vlera, me shumë premtime. Një premtim madhështor për Europën e paqes, e bashkëpuni­mit edhe

U promovua dje, në stendën e shtëpisë botuese “Toena”, libri “Dëshmitar në kohë historike” i shkrimtari­t dhe akademikut Rexhep Qosja. Ky vëllim në trajtë ditari është i ndërtuar në 9 vëllime. Në ditarin e Qoses trajtohen ngjarje, çështje, personalit­ete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë. multikultu­ror, Europën e Tiranë për të promovuar librin popujve me identitete të ndry“Dëshmitar në kohë historike”. shme që janë në harmoni, një Por ky Shengen Ballkanik a bashkim me premtim krejt mund të realizohet pa planetin. Një premtim për prezencën e Kosovës? Qosja paqe, bashkëpuni­m në krejt argumenton se Rama kurrsesi planetin”, tha Qosja. Shkrimnuk mund ta ndryshojë atë që tari edhe publicisti Rexhep ka thënë në Serbi për PavarësQos­ja ishte dje i pranishëm në inë e Kosovës. “Edi Rama ka thënë në Beograd diçka që s’e ka thënë asnjë politikan shqiptar para tij. Diçka për Pavarësinë e Kosovës. Atë që ka thënë ai, nuk e ndryshon kurrë, por e mbron”, thotë akademiku. Qosja i bën apel Kryeminist­rit të Shqipërisë, Edi Rama, dhe atij të Kosovës, Albin Kurti, që të kenë më shumë bashkëpuni­m mes tyre, për një Shqipëri edhe Kosovë të bashkuar. “Unë do të dëshiroja që politikanë­t e sotëm të Kosovës, që kanë sjellë ndryshime, Albin

Kurti që fitoi me ndryshimet që ka në program edhe Edi Rama që ndryshon nga modelet e politikanë­ve, të kenë një bashkëpuni­m më të dëshmuar në paraqitjet, mendimet edhe bashkëpuni­met e tyre. Ai bashkëpuni­m, marrëveshj­e dhe mirëkuptim i tyre, do të jetë në të mirë të Shqipërisë edhe të Kosovës, në të mirën e të gjithë Shqiptarëv­e, në të mirën e Shqipërisë së përbërë prej Shqipërisë edhe Kosovës së bashkuar”, përfundon Qosja.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.