EUROPA PËRPIQET TË RUAJË MARRËVESHJ­EN

Panorama (Albania) - - BOTA -

Në një deklaratë të përbashkët, Britania, Franca dhe Gjermania i bënë thirrje Iranit që të përmbahet nga dhuna dhe të kthehet në përmbushje të plotë të angazhimev­e në bazë të marrëveshj­es bërthamore 2015. Deklarata nuk e mbështeti sulmin e dronit ndaj gjeneralit iranian, por pranoi shqetësime­t amerikane, me shprehjes se “ne i kemi dënuar sulmet e fundit” ndaj forcave të koalicioni­t në Irak dhe “jemi shqetësuar rëndë nga roli negativ i luajtur nga Irani në rajon”. Deklarata bëri thirrje për ulje të tensioneve nga të gjitha palët.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.