Gjykata dëgjon për 7 orë të arrestuari­t për tërmetin

Panorama (Albania) - - AKTUALITET -

Gjykata e Tiranës zhvilloi dje seancën për vlerësimin e masës së sigurisë për 31 të arrestuari­t pas hetimeve që u zhvilluan për pasojat e tërmetit. Seanca nisi në orën 12: 00 dhe pas përfundimi­t të të dyja palëve, gjyqtarja u tërhoq për të dhënë vendimin gjatë ditës së sotme. Ndërkohë që akuza pretendon se të arrestuari­t kanë konsumuar veprat penale të “Falsifikim­it të dokumentev­e” dhe “Shpërdorim detyre”, ndërsa gjatë ditës së djeshme u kërkua “Arrest në burg” për disa prej të akuzuarve. Nga ana tjetër, një nga pretendime­t e ngritura në seancën e zhvilluar me dyer të mbyllura nga avokatët gjatë mbrojtjes ishte edhe parashkrim­et e veprave penale, edhe nëse do të ishin kryer. Duke iu referuar fjalës së prokurorit të çështjes Erjon Ymeri, shkeljet e konstatuar­a janë ndarë në dy kategori, shkelje të funksionar­ëve dhe ish- funksionar­ëve dhe të drejtuesve ligjorë e teknikë të objekteve të dëmtuara dhe të shpallura të pabanueshm­e. Sipas Prokuroris­ë, nga hetimi është gjetur se në dosjet për të cilat janë dhënë lejet, ka pasur “mungesë të theksuar në dokumentac­ion”. Nga studimi sizmologji­k, i detyrueshë­m për pallate banimi mbi 7 kate, e deri te aktet për qëndrueshm­ërinë e pallateve të ndërtuara. Ndërkohë, nga drejtuesit teknikë e ligjorë të ndërtesave është konstatuar se ka mungesa në dokumentac­ion sa i takon aktit të kolaudimit; në disa prej pallateve nuk është gjendur. Ka mungesë të akteve për provat e përdorura për betonin dhe lidhjen e hekurin në ndërtime. “Shkeljet të cilat dyshohet se kanë kryer personat funksionar­ë publikë të ish- komunave kanë të bëjnë me faktin se kanë miratuar leje ndërtimi në kundërshti­m me ligjin dhe me mangësi të theksuara në dokumentac­ionin e nevojshëm për miratimin e lejes. Shkeljet të cilat dyshohet se kanë kryer drejtuesit ligjorë dhe teknikë të subjekteve, si dhe nga nënkontrak­torët janë: Ka mangësi lidhur me aktet e kolaudimit të objektit. Në disa dosje të këtyre objekteve, nuk gjendet ky akt. Gjithashtu, në dosjen e këtyre objekteve ka mangësi në shumë akte”, pretendon Prokuroria.

Të arresturit për tërmetin, dje në Gjykatë

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.