Prokurori britanik: Kush vinte, puthte dorën e ‘ Eskobarit’

Panorama (Albania) - - AKTUALITET -

Gjatë një seance gjyqësore të zhvilluar së fundmi në Turqi, 8 të arrestuari­t që mbaheshin në qeli, kanë kërkuar lirinë e tyre me arsyetimin se tejkaluan 5 vite në paraburgim. Ndërkohë, shtatë të arrestuar të tjerë kishin fituar lirinë që nga seanca në Gjykatën Supreme. Pretendohe­t se Abdullah Baybasin është zëvendësua­r nga vëllai i tij, Husein Baybasin, i cili njihet si "njeriu më i rrezikshëm" në Angli dhe i njohur si "Escobar Europian". Gjyqi i Huseyin Baybasin, i cili ishte mbajtur në Holandë për 15 vjet, zgjati 4 vjet. Prokurori britanik Robin Plummer e përshkroi procesin si më poshtë: "Ne e ndoqëm bandën për 8 muaj. Ashtu si ne po shikonim filmin ' Babi'. Çdo ditë vinin njerëz të rinj, puna e tyre e parë do të bënin ishte të puthnin dorën e Abdullah Baybasin. Për shumë vite, ata kishin frikë nga turqit në Londër", është shprehur prokurori britanik.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.