“E vërteta për sëmundjen e Hysni Kapos”, Nexhmija tregon letrat: Pse Enveri e dërgoi Ramizin në Paris

SI E KUJTON E VEJA E DIKTATORIT SEMUNDJEN E HYSNI KAPOS. PSE INSISTOI ENVERI TA DERGONTE NE PARIS DHE VIZITAT E RAMIZ ALISE

Panorama (Albania) - - FAQE 1 -

Enver Hoxha do të kishte dashur padyshim që pasardhës i tij të ishte Hysni Kapo. Nexhmije Hoxha ishte e bindur për këtë, edhe pse ai nuk e përmendte këtë fakt. Lidhja e tij me Hysni Kapon ishte shumë e ngushtë, por Kapo do të ndahej nga jeta para tij. Në librin e saj "Përjetime dhe meditime nga jeta ime politike", Nexhmije Hoxha tregon për sëmundjen e Hysni Kapos, si e përballoi Enver Hoxha, letërkëmbi­min që pati me të, gjatë kohës që ai ishte në Paris për t'u operuar, çfarë shkruante në ditarin e tij gjatë orëve të operacioni­t, pse nisi Ramiz Alinë në Paris etj. Po ashtu, ajo flet edhe për një letër "tepër sekret" që Llambi Ziçishti, ministri i Shëndetësi­së asokohe, i dërgonte Mehmet Shehut për gjendjen e Hysni Kapos.

NEXHMIJE DHE ENVER HOXHA ( MAJTAS) VITO DHE HYSNI KAPO

Enver Hoxha dhe Hysni Kapo

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.