Kryegjyshi Dede Reshati:

Panorama (Albania) - - SPECIALE -

Sali Njazi Dede ka qenë dhe mbetet ideatori dhe ndërtuesi i godinës madhështor­e të bektashizm­it në vendin tonë. Ai ka qenë dhe mbetet model i klerikut me dije të mëdha, me urtësi dhe tolerancë. Ai ka qenë dhe mbetet reformator­i i parë i këtij besimi në vendin tonë, duke e ngritur bektashizm­in në nivele të larta përfaqësim­i.

Legjenda e pavdekshme, dishepulli i Zotit, apostuli hyjnor i bektashizm­it

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.