Disa fakte mbi sëmundjet tumorale

Panorama (Albania) - - SUPLEMENT -

· 9.6 milionë njerëz vdesin çdo vit nga kanceri - ky numër parashikoh­et të dyfishohet në vitin 2030. · 70% e vdekjeve nga kanceri ndodh në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme. · Vendet me të ardhura të ulëta kanë më pak se 30% të shërbimeve shëndetëso­re për trajtimin e kancerit, krahasuar me 90% të shërbimeve shëndetëso­re që kanë vendet me të ardhura të larta. · Përafërsis­ht 3.7 milionë jetë mund të shpëtohen çdo vit nëpërmjet strategjiv­e të duhura të parandalim­it, kapjes së hershme, trajtimit në kohë dhe cilësor të kancerit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.