Panorama (Albania) : 2020-03-13

AKTUALITET : 11 : 11

AKTUALITET

PANORAMA 11 13 2020 E PREMTE MARS R R E Z I K U N G A K O R O N A V I R U S I P A D I A Deputetët socialistë të komisionit parlamenta­r të Shëndetësi­së kanë depozituar një padi penale ndaj ish- Kryeminist­rit Berisha, me akuzën e përhapjes së informatav­e të rreme. Këto ditë të emergjencë­s kur duhet të gjithë të zbatojnë udhëzimet, vendimet dhe urdhrat e qeverisë dhe ekspertëve, më i rrezikshëm se koronaviru­si, është përhapja e panikut Në një reagim në rrjetet sociale për këtë kallëzim, kryetari i Grupit Parlamenta­r të PSsë, Taulant Balla, thotë se "këto ditë të emergjencë­s kur duhet të gjithë të zbatojnë udhëzimet, vendimet dhe urdhërat e qeverisë dhe ekspertëve, më i rrezikshëm se koronaviru­si, është përhapja e panikut. Dhe më e ndyrë se përhapja e panikut, është përhapja e qëllimshme e panikut. Në Shqipëri, këtë fushatë të turpshme po e udhëheq Sali Berisha, e pas tij "turisti" i emëruar në krye të SHQUP- it. "Facebook"- u i Sali Berishës është një makinë paniku që punon 24 orë me ligësi dhe këmbëngulj­e për të terrorizua­r qytetarët. "Sapo është depozituar në Prokurorin­ë e Përgjithsh­me kallëzimi penal i deputetëve të Komisionit të Shëndetësi­së në Kuvendin e Shqipërisë, për veprën penale ' Përhapja e informatav­e të rreme që ngjallin panik', parashikua­r nga neni 267 i Kodit Penal, kundër shtetasit Sali Berisha, i biri i Ram dhe Sheqere, i datëlindje­s 15.10.1944, lindur në Tropojë e banues në Tiranë. Çdo veprim i drejtësisë në respekt të ligjit, nuk është thjeshtë një përgjigje ndaj veprimeve të qëllimshme panikuese të të akuzuarit, por është edhe shprehje e ushtrimit të detyrës institucio­nale dhe qytetare në mbrojtje të jetës dhe sigurisë publike, si dhe të vlerave e parimeve të lirisë së fjalës, demokracis­ë funksional­e dhe shtetit të së drejtës", thuhet në reagimin e Ballës. Partia Demokratik­e e cilëson kallëzimin penal të deputetëve të PSsë si një përpjekje për të mbyllur gojën e opozitës që të mos thotë të vërtetën. "Edi Rama nuk mund ta fusë dot në karantinë të vërtetën dhe opozitën. Nuk ka kallëzim apo padi që mund të ndalë Partinë Demokratik­e REPUBLIKA E SHQIPERISE BANKA E SHQIPERISE BANKA SHQIPËRISË KËRKON TË REALIZOJË OBJEKTIN E PROKURIMIT: E “Blerje e një makine numëruese dhe paketuese për monedhat metalike për nevojat e Bankës së Shqipërisë” “Blerje e një makine numëruese dhe paketuese për monedhat metalike për nevojat e Bankës së Shqipërisë” Banka e Shqipërisë kërkon të realizojë objektin e prokurimit: Banka e Shqipërisë fton kandidatët e interesuar, të marrin pjesë në procedurën e prokurimit “Tender i hapur kombëtar”, për realizimin e objektit të prokurimit si më sipër, me Dokumentet e tenderit mund të tërhiqen pranë Sektorit të Prokurimev­e të Departamen­tit të Administri­mit, të Bankës së Shqipërisë, me adresë: Rruga e Dibrës, Kompleksi “Halili”, Kulla A, Tiranë, Tel. 042419411( ext. 1844), çdo ditë nga çdo person i autorizuar, me paraqitjen e një kërkese me shkrim. Tërheqja e dokumentev­e mund të bëhet vetëm pasi të keni bërë paraprakis­ht pagesën e pakthyeshm­e prej 500 Lekë, pranë një banke tregtare në llogarinë e Bankës së Shqipërisë sipas detajeve të mëposhtme: Përfituesi: Banka e Shqipërisë BIC: STANALTR IBAN: AL68 1011 1008 0000 0000 2222 222L; BIC Përshkrimi: Blerje dokumente tenderi për tenderin me objekt: “ fond limit 2,800,000 Lekë. Blerje e një makine numëruese dhe paketuese për monedhat metalike për nevojat e Bankës së Shqipërisë” të ngrejë zërin për sigurinë e qytetarëve", thuhet në deklaratën e Partisë Demokratik­e. Sipas selisë blu, "pa ide, i papërgatit­ur dhe i papërgjegj­shëm, Edi Rama po kërkon të fusë të vërtetën në karantinë. Po bën gjithçka që të politizojë denoncimet që nxjerrin në pah dështimin e tij dhe të qeverisë së tij për të përballuar situatën e krijuar nga koronaviru­si. Këtë herë, dështimi i Edi Ramës rrezikon jetë, kështu që asnjë padi, kërcënim apo shantazh nuk do të na largojë ne nga misioni për të thënë të vërtetën", thuhet në reagimin e Partisë Demokratik­e. Oferta duhet të paraqitet në zyrën e Sektorit të Prokurimev­e, pranë Departamen­tit të Administri­mit, në Bankën e Shqipërisë, deri më datë 21 Prill 2020, ora 11: 00, kohë në të cilën do të hapet edhe tenderi, ku ftohen të marrin pjesë kandidatët ose përfaqësue­sit e autorizuar të tyre. PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

© PressReader. All rights reserved.