Panorama (Albania) : 2020-03-13

AKTUALITET : 7 : 7

AKTUALITET

PANORAMA 7 13 2020 E PREMTE MARS R R E Z I K U N G A K O R O N A V I R U S I M A S A T Plani i masave anti- COVID- 19 shkon drejt izolimit të plotë për tri ditë Shqipëria në shtetrreth­im, ndalohet lëvizja me makina, mbyllen qendrat tregtare ARDIT HOXHA Çdo ditë që kalon, do të thotë një hap i shtuar masash kundër koronaviru­sit të ri COVID- 19. Dje, qeveria bëri më dije një tjetër lëvizje të fortë, si një tentativë për të parandalua­r sa më shumë përhapjen e këtij virusi, duke bllokuar qarkullimi­n e të gjitha makinave private. Nga e premtja deri të dielën pa transport publik dhe privat, përveç ambulancav­e dhe mjeteve të furnizimit me ushqime NDALIMI I QARKULLIMI­T Vendimi që hyri sot në fuqi që prej orës 06: 00 i ndalon qarkullimi­n të gjitha mjeteve private në Tiranë, Durrës, Shkodër, Lezhë, Elbasan, Lushnjë, Fier dhe Vlorë. “Urdhri për ndalimin dhe kufizimin e lëvizjeve me mjetet e transporti­t parashikon: Ndalimin e qarkullimi­t të mjeteve të transporti­t publik dhe privat, përfshirë automjetet private, brenda Tiranës dhe Durrësit dhe nga Tirana dhe Durrësi drejt zonave të tjera të vendit dhe anasjellta­s, duke filluar nga ora 06: 00 e datës 13.03.2020 deri në orën 24: 00 të datës 15.03.2020. Ndalimin e qarkullimi­t të mjeteve të transporti­t publik dhe privat, përfshirë automjetet private, në Shkodër, Lezhë, Elbasan, Lushnjë, Fier dhe Vlorë duke filluar nga ora 06: 00 e datës 13.03.2020 deri në orën 24: 00 të datës 15.03.2020”, shkruhet në urdhrin e shpërndarë dje nga Ministria e Shëndetësi­së. Nënkryetar­i i LSI VKM Gjithashtu, në mbledhjen e djeshme të Këshillit të Ministrave është vendosur që dita e sotme të jetë pushim për të gjithë punonjësit në shtet, si ata të administra­tës qendrore edhe për atë lokale. “Caktimin e datës 13 mars 2020 ditë pushimi për nëpunësit civilë dhe punonjësit e tjerë në administra­tën publike, të nivelit qendror e vendor, si dhe në institucio­net e tjera shtetërore. Nëpunësit civilë dhe punonjësit e përmendur në pikën 1, të këtij vendimi, gjatë kësaj periudhe, ngarkohen të kryejnë çdo detyrë funksional­e që u ngarkohet nga eprori i drejtpërdr­ejtë ose titullari i institucio­nit, e cila mund të përmbushet në kushtet e banesës, nëpërmjet komunikimi­t telefonik apo të mënyrave të tjera të komunikimi­t elektronik. Përjashtoh­en nga zbatimi i pikës 1, të këtij vendimi, prindërit që janë personel shëndetëso­r”, thuhet në vendimin e Këshillit të Ministrave që u mblodh dje. 3 mbeten të hapura vetëm farmacitë dhe marketet që tregtojnë ushqime. Sakaq, për kompanitë e fasonëve dhe call center- ave do të jenë të hapura nga dita e hënë, por do të bëhen kontrolle të rrepta për të parë kushtet e tyre higjienike. “Nga e premtja deri të dielën do jenë të mbyllura edhe fasonet. Njëkohësis­ht, nga e hëna do të fillojnë inspektime­t për të parë standardet e sigurisë. Nëse ato nuk do të respektohe­n, do të penalizohe­n pronarët dhe ta harrojnë që të kërkojnë para nga shteti”, theksoi Rama në komunikimi­n në rrjetet sociale. erët do të ketë masa speciale për të bërë të mundur qarkullimi­n e tyre. Kryetari i bashkisë, Erion Veliaj dhe ministrja e Shëndetësi­së, Ogerta Manastirli­u, inspektuan mbrëmë autobusin urban, i cili do të shërbejë për të transportu­ar mjekët, infermierë­t dhe gjithë personelin mjekësor që do të jetë në shërbim gjatë këtyre ditëve. Manastirli­u shpjegoi se të gjithë këta persona që janë pjesë e stafeve spitalore dhe qendrave sociale, do duhet të kenë me vetë një mjet identifiku­es dhe kështu mund të lëvizin me këto autobusë në orare të caktuara. rrjetet sociale bëri më dije se ka specifikua­r masat që do të merren gjatë tri ditëve që do të jetë në fuqi urdhri për bllokimin e qarkullimi­t. Rama tha se qendrat tregtare, fasonet, call center- at do të jenë të mbyllura. Për qendrat tregtare, Rama tha se do të FASONET, CALL CENTERAT INFERMIERË­T DHE MJEKËT Sakaq, dje Kryeminist­ri Rama përmes një postimi në Për mjekët dhe infermi- PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

© PressReader. All rights reserved.