Panorama (Albania) : 2020-05-23

SUPLEMENT : 17 : 17

SUPLEMENT

plus PANORAMA 17 SUPLEMENT 23 2020 E SHTUNE MARS Në krijimin e Vezires nuk jam ndalur vetëm te realiteti shqiptar. Më pëlqen të luaj me ekstremet. Atë e personifik­on cinizmi, materializ­mi, por nga ana tjetër është një "grua" me personalit­et dhe ky është një detaj shumë i fuqishëm. Deri diku, edhe fuqizues. Është si personazhi i Jokerit, një antihero që sigurisht dënohet për shumë gjëra negative që bën, por që në fund të fundit ka disa vlera të rëndësishm­e. Alex Seitaj është aktori shtatlartë i “Portokalli­së”, që identifiki­min me personazhi­n e Vezires e konsideron zhanër artistik, që kur ajo mori më shumë famë se vetë ai. Por këtë periudhë të karantinës, Alexi u bë VIP në “Instagram” për skeçet me mamanë e tij, duke i luajtur vetë të dyja rolet. Për “Panorama Plus”, aktori rrëfen jetën mes roleve dhe se si të qenit pjesë e showbizz- it e shpëtoi nga depresioni. formoj. Gjatë periudhës së izolimit, të merrte malli për t'u transformu­ar në Vezire dhe a mund ta konsideroj­më alteregon tënde? Gjatë karantinës kam xhiruar disa herë si Vezire. Sërish është një personazh i lodhshëm në përgatitje. Por publiku është mësuar dhe do ta shohë të kompletuar dhe nuk kam nga t’ia mbaj. Për këtë arsye, personazhi­n e mamit e kam sjellë aq të thjeshtë. Se nuk kam nerva për grim të rëndë. Aktor, këngëtar, Vezire janë tri zhanret e tua, me të cilat prezantohe­sh në “Instagram”. Të njihesh si Vezire në skenë, çfarë rëndësie ka për karrierën tënde si aktor i "Portokalli­së"? Deri diku, Vezirja është zhanër i veçuar artistik. Lindi thjesht si personazh dhe më pas u bë një produkt, me të cilin unë mund ta bëja live dhe ta marketoja në mënyra të ndryshme. Krijimi i Vezires, edhe pse deri diku aksidental, më dha një element të rëndësishë­m në dorë. Shumë njerëz krijojnë personazhe dhe vendosin që këto personazhe të bëhen të famshme në vend të tyre. Për mua rastisi të ishte Vezirja. Është e rëndësishm­e, sepse solla pastër dhe qartë konceptin Drag në Shqipëri. Disa mbase nuk e konsideroj­në si art, po nuk ma ndien shumë për konsiderat­ën e të tjerëve. Ndërkohë të shohim në “Instagram” me një përballje tjetër me vetveten, pasi përgatit skeçe ku luan djalin dhe nënën e tij. Si lindi kjo ide dhe ke plan të bësh skeçe me burrin dhe gruan? ngjyra, të çmendur, tek e cila njerëzit të arratisen për pak minuta. Të dal si Vezirja në rrugë është njësoj sikur një polumbar të shkojë të blejë bukë me kostumin e zhytjes. maksimumin e saj. Me pamjen nuk mësohesh asnjë herë. Shpeshherë kur xhiroj dhe shoh xhirimet më duket sikur nuk jam unë, sepse në fakt nuk jam unë. Kjo është e bukura e profesioni­t tim. Nuk e di, nëse më frymëzon mbase. Javën e parë të karantinës, mamaja ime u bllokua në shtëpinë time. Më vonë fitoi lejen për t’u rikthyer në qytetin tim të lindjes, por la pas gjithë ato ndodhi. Duke qenë se nuk kishim gjë për të bërë, vendosa që këto situata t’i përkthej në skeçe të shkurtra. Cilat janë fantazitë më të çmendura të Vezires, ndërkohë që e keni ndërtuar si personazh aseksual? Nëse do të duhej të shfaqeshe vetëm si Vezire edhe në rrugë, pse do ta bëje? Nuk besoj se Vezirja do të kishte ndonjëherë tërheqje ndaj dikujt. Pikërisht ky detaj e bën atë të pavarur nga vartësitë e natyrës sonë. Dhe në momentin që ajo i afrohet dikujt, ka gjithmonë një qëllim paraprak. Po për fantazi të çmendura? Me thënë të drejtën, nuk e kam menduar kurrë ( qesh). Zakonisht mendoj gjëra që janë në funksion të materialit apo parodisë që do per- Nuk e di pse duhet të ndodhte kjo gjë. Ajo është dizenjuar për skenë dhe kamera. Grimi i rëndë nuk është edhe aq sharmant kur e sheh nga afër. Unë e konsideroj Veziren si një kloun sensual, por që në fund të fundit, kloun mbetet dhe funksioni kryesor është të performojë, të japë buzëqeshje dhe të krijojë sadopak një botë absurde, me Si është jeta juaj brenda "Portokalli­së", me cilët aktorë shoqërohes­h më shumë, duke qenë se je ndër më të rinjtë mes kastit? Një superfemër, dy metra, e vështirë të gjejë një partner me shtatlartë­sinë e saj, çfarë kategorie femrash përfaqëson në realitetin shqiptar? Në fakt, kam marrëdhëni­e të mira me të gjithë. Për marrëdhëni­e të ngushta shoqërore do të veçoja Algiona Agën, Arjola Demirin dhe Albana Perhatin. Në krijimin e Vezires nuk jam ndalur vetëm te realiteti shqiptar. Më pëlqen të luaj me ekstremet. Atë e personifik­on cinizmi, materializ­mi, por nga ana tjetër është një "grua" me personalit­et dhe ky është një detaj shumë i fuqishëm. Deri diku, edhe fuqizues. Është si personazhi i Jokerit, një antihero që sigurisht dënohet për shumë gjëra negative që bën, por që në fund të fundit ka disa vlera të rëndësishm­e. Rajmonda Bulku pjesë e protestës për Teatrin, në superformë Ke marrë ndonjë ofertë tjetër gjatë kësaj periudhe dhe për çfarë formati apo për kë do ta lije atë trupë? Oferta vijnë gjithmonë, por momentalis­ht ndihem mirë në trupën e “Portokalli­së”. Personalis­ht, nëse do të zgjidhja midis të qenit person publik në Shqipëri dhe një i panjohur diku jashtë vendit, do të zgjidhja opsionin e dytë. Shfaqesh me grimin perfekt, aq sa portreti yt është identifiku­ar tashmë. Sa kohë të merr grimi dhe si është të mësohesh me pamjen e një gruaje të tillë kur sheh veten para pasqyrës? Nuk është habi fakti që aktorja e famshme e teatrit dhe kinemasë, Rajmonda Bulku, u pa në protestën kundër shembjes së Teatrit Kombëtar. Ajo është shprehur gjithmonë kundër shembjes. Përveç kësaj, aktorja e njohur njihet si një zë opozitar ndaj pushtetit aktual, prandaj nuk kishte si të mungonte në një protestë, ku pjesë e saj ishtë bërë edhe opozita. Nëse e mbani mend, zonja Bulku ka qenë deputete e Kuvendit të Shqipërisë në Grupin e Partisë Demokratik­e. Në foton e shkrepur nga paparazzi ynë, ne patëm mundësi ta shohim aktoren e famshme se si duket këto kohë, që nuk është pjesë e aktivitete­ve publike. Në fakt, ishte një surprizë e këndshme, pasi Rajmonda, e cila ka spikatur vazhdimish­t për sharmin e saj, vijon të jetë në superformë. Mendimet për vetëvrasje, me çfarë mendimesh janë zëvendësua­r këto kohë? Në fakt, grimi i Vezires më ka ardhur në majë të hundës. Është një proces i gjatë, i lodhshëm dhe disa herë edhe i dhimshëm. Por do ishte joprofesio­nale dhe e padrejtë nga ana ime që t’i hiqja elemente, sepse fansat duan të shohin Veziren në Depresioni është një luftë e vazhdueshm­e, por kam kuptuar se kam ndryshuar. Showbizz- i më ka bërë gur. Nuk dua t'ia di më. Në momentin që familja ime, njerëzit e dashur dhe unë jemi mirë, nuk më intereson gjë tjetër. Asgjë. PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

© PressReader. All rights reserved.