Panorama (Albania)

Dumani: Më ofruan 2 mln euro për të hedhur në erë pallatin e Erjon Alibejt

Kush e ofroi shumën e “çmendur”. Nuredin Dumani rrëfen kontaktet nga dy grupet kriminale rivale. Pse nuk e realizoi porosinë

-

Shifrat financiare të ofruara te Nuredin Dumani nga grupet kriminale në Elbasan raportohen mjaft të majme dhe tepër të çmendura, duke kaluar çdo parashikim të mundshëm për terrenin shqiptar.

Për një vrasje paguhej nga 50 mijë euro, 100 mijë euro, duke u rritur në 300 mijë euro e deri në 2 milionë euro. Rritja e çmimit në këtë “biznes” ka ardhur si pasojë e mllefit dhe e hasmërisë së madhe, të lindur mes kundërshta­rëve kriminalë. Në dosjen hetimore bie në sy se grupi i Erjon Alibej alias Agim Shurbi me pseudonimi­n “Krymi” dhe grupi i Hajdor Bakos alias (Çopja), i thirrur shkurtimis­ht “Dari”, janë vënë në garë për të eliminuar njëritjetr­in. Dhe për të fituar këtë luftë, nuk kursenin asgjë nga financat e vetë që arrinin të fitonin nga trafikimi i kokainës. POROSIA PËR ARJAN

SPAHIUN

Sipas dëshmisë së

dhënë para oficerëve të Byrosë Kombëtare të Hetimit, Nuredin Dumani tregon se vetëm për “kokën” e Arjan Spahiut, kunatit të Erjon Alibejt, i është afruar një shumë prej 300 mijë euro. Vetë Dumani ka pranuar në SPAK se ka mbajtur kontakte me dy grupet rivale në Elbasan, atë të Erjon Alibej dhe Hajdar Bakos “… Arjan Spahiu, që mbeti i vrarë në Belgjikë, ka qenë në listë për t’u ekzekutuar nga vëllezërit Çopja, të cilët janë financuesi­t. Talo Çela më ka thënë mua që nëse kryeja vrasjen e Arjan Spahisë, do më jepte 300 mijë euro…”, shprehet Dumani.

POROSIA 2 MILIONË EURO

Por ky i fundit tregon se çdo informacio­n apo plan që merrte për vrasjen e anëtarëve të grupit të Alibejt, ai ia përcillte Arjan Spahisë. Dhe një gjë të tillë e ka bërë edhe kur Kel Kamami ose siç thirret ndryshe “Keli i Kiçit”, që tashmë qëndron në Dubai, i ka kërkuar vrasjen e Erjon Alibejt. “…Kel Kamami ka dashur të organizojë një atentat që ta bënte me hedhjen në erë të gjithë pallatit ku jetonte Erjoni. Për këtë atentat të kësaj natyre, flitej për një shumë që shkonte në 2 milionë euro. Keli ma ka çuar edhe me SMS pseudonimi­n e Erjon Alibej, që sipas tij ishte

‘Krymi’. Këtë fakt unë ia thashë Arjanit…”, deklaron Nuredin Dumani. Për shkak se Dumani ka shfaqur besueshmër­i dhe besnikëri në ndarjen e informacio­nit, Alibej dhe Spahiu e kanë vënë atë në provë duke i kërkuar të vinte në zbatim planin për spastrimin e një liste emrash që kishin marrë pjesë në vrasjen e Enea Alibej, Arben Dylgjerit, Erdal Durunay dhe Andi Zylyfit. I pari që është vrarë në këtë listë ka qenë Dorjan Shkoza, kundrejt një pagese prej 50 mijë euro, shumë kjo që është sjellë te Dumani nga Erjon Alibej, përmes kushëririt të Eljo Bitrit i quajtur Fati Koçi, i cili aktualisht është në burg në Belgjikë. “…në vrasjen e Dorjan Shkozës ka mbetur i vdekur dhe Anxhelo Avdija. Dua të shtoj që Klevis Alla më është shprehur pas ngjarjes që kishte pasur interes për vrasjen e Anxhelo Avdijsë, pasi ky i fundit i kishte bërë video intime motrës së Klevisit…”, thotë Dumani. Pas vrasjes së Dorjan Shkozës, ai i ka shkuar Arjan Spahisë një simbol në telefon, që nënkuptont­e vrasje.

 ?? ?? Nuredin Dumani
Nuredin Dumani
 ?? ?? Arjan Spahiu
Arjan Spahiu
 ?? ?? Erion Alibej
Erion Alibej

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania