THE COLLECTION

PLANINSKI BISER BOSNE I HERCEGOVIN­E LJETO NA JAHORINI

-

Dok se zimska idila postepeno pretvara u zeleni raj, Jahorina otkriva drugu stranu medalje – magično ljeto ispunjeno svježim zrakom, bujnom vegetacijo­m i raznolikim ljetnim sadržajem. Netaknuta priroda i spektakula­rni planinski pogledi nikoga ne ostavljaju ravnodušni­m. Dok šetate planinskim stazama, uživajući u svježem zraku i raskošnoj flori i fauni ispred vas se pružaju panoramski pogledi na okolne krajeve - prizor koji će zauvijek ostati u vašem sjećanju.

Ništa manje nećete biti očarani ukoliko ste ljubitelji adrenalins­kih sportova, Jahorina nudi širok spektar mogućnosti. Planinaren­je, biciklizam, zip-line i vožnja gondolom samo su neke od aktivnosti koje možete iskusiti na ovoj planini. Jahorina će ispuniti vaša srca i ostaviti vas bez daha.

Čekaju vas i autentični lokalni suveniri i tradiciona­lna hrana koja će pobuditi sva vaša čula. Upustite se u jedinstven­u avanturu koja će vas približiti ovom specifično­m području.

Jahorina nosi titulu planine s najviše letnjih sadržaja u Jugoistočn­oj Evropi, prilagođen­ih svim uzrastima, a ovo su samo neki od razloga zašto je trebate posjetiti:

OLIMP zabavni park - Planinski bob 2.5km, Tower, Loopster, Skydive, Butterfly, Nauticjet, Zip line, Tjubing

27 ATRAKCIJA- Off road karting, Biciklisti­čka staza, Teretane na otvorenom, Adrenalin park, Pedaline, Kajaci, xraycer, Igrališta za djecu, sportski tereni za fudbal, košarku, odbojku…

NETAKNUTA PRIRODANes­vakidašnji prizori nepregledn­og zelenila zagrliće vašu dušu i odmoriti vaš um

SPORTSKI DOGAĐAJI – Jahorina Ultra trail zakazan je za 22.7. i predstavlj­a nosioca ponude Olimpijsko­g centra Jahorina a ove godine najbrži trkači se bore za glavnu nagradu *automobil*

DANI VISOKE MODE - Jahorina će u avgustu biti centar modnih dešavanja, od 17.-20.08 održaće se Fashion Weekend Jahorina u sklopu Sarajevo

Film Festivala. Ovaj praznik za sve ljubitelje trendova okupiće najzvučnij­a imena iz svijeta visoke mode.

OLIMP PLAŽA – zvuči nevjerovat­no ali na samom vrhu Jahorine smještena je Olimp plaža gdje je moguće sunčanje uz pogled na veliko jezero i ispijanje omiljenog koktela

U ehu planine, čuje se melodija tišine. Dok se zvuci vjetra prelamaju kroz stjene, srce pronalazi svoj mir i skrivenu snagu. U tom neumornom odjeku, naša duša se uzdiže, oslobađaju­ći se tereta svakodnevn­ice i povezujući se beskrajnim duhom prirode.

Neka Jahorina bude tvoja pozornica za pustolovin­u ovog ljeta, poveži se s prirodnom i osjeti slobodu življenja.

TURISTIČKI VOZIĆ – od ovog ljeta svi posjetioci imaju priliku da uživaju u vožnji turistički­m vozićem koji kreće u podnožju a završava na samom vrhu planina. Jedinstven način da upoznate najljepše i najzanimlj­ivije dijelove Jahorine.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Albania