El Periodic D'Andorra

Les xarxes es bolquen amb Nàdia Tudó i Bernat Lomero

Els nedadors van rebre missatges de suport de persones lligades tant a l’esport com a la política

- DAVID SANSALONI ESCALDES-ENGORDANY @DavidSG26

La decisió presa pel Comitè Olímpic Andorrà (COA) de deixar sense participac­ió la natació andorrana en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 no ha tingut una bona acceptació, ja no sols a la Federació Andorrana de Natació (FAN), sinó també entre un gran segment de la població.

Protagonis­tes de l’àmbit esportiu pràcticame­nt demostren unanimitat pel que fa al desenllaç del cas, però, a més, figures de l’escena política com el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, van voler sumarse als molts missatges de suport que van rebre ambdós nedadors: «Molts ànims Nàdia Tudó i Bernat Lomero

La FAN encara no s’ha pronunciat oficialmen­t. Ho farà el proper dilluns i serà Joan Clotet el que prendrà la paraula

en aquests moments difícils. Els vostres esforços i la vostra dedicació mereixien una recompensa. No abaixeu els braços». A les xarxes socials, el primer a pronunciar-se va ser Bernat Lomero, que juntament amb Nàdia Tudó eren els dos esportiste­s que optaven a aquestes dues invitacion­s per a acudir als Jocs Olímpics amb les que comptava el COA. Lomero va ser clar i directe a la xarxa social Twitter: «Aparentmen­t, fer 13 rècords nacionals en temporada i mitja, un cinquè d’Espanya Absolut, medalles de Catalunya Absolut i la beca de la Federació Internacio­nal de Natació (FINA) no són arguments suficients per a convèncer el COA de portar-me als JJOO amb la invitació que em correspon». Seguidamen­t del mateix missatge, el nedador es va mostrar decebut i va dirigir la mirada cap als Jocs dels Petits Estats que tindran lloc a Andorra el 2025: «No s’ha utilitzat la mateixa vara de mesurar en tots els esports i es deixaran perdre dues invitacion­s. Segur que posar aquest llistó motiva a la resta de nedadors per seguir entrenant de cara als Jocs dels Petits Estats a Andorra!».

L’esforç promogut pels dos nedadors de la FAN ha sigut la base sobre la qual s’ha fonamentat el rebuig cap a la decisió del COA. Gent del món del futbol, o inclús esportiste­s del país, com el rider Kilian Folguera, van fer referència a aquest fet. La sorpresa i la incomprens­ió de no utilitzar les wild cards va tornar a recordar a alguns usuaris el que li havia costat a Andorra que li permetessi­n portar representa­nts a un esdevenime­nt com són els Jocs Olímpics, com perquè es fes desús d’aquestes oportunita­ts.

En declaracio­ns a EL PERIÒDIC, Nàdia Tudó va mostrar el seu desig, fa unes setmanes, de poder participar en una cita tan important com aquesta, sobretot pel fet que hi havia l’oportunita­t i que, en un context de pandèmia i tenint en compte la situació, s’havien fet molt bones marques. El hàndicap del qual també va fer menció la nedadora de la FAN és que si haguessin anat aquest any, les condicions físiques lligades també a l’edat dels esportiste­s, eren difícilmen­t superables, tenint en compte que fins als pròxims Jocs de París el 2024 podrien passar moltes coses.

La FAN no s’ha volgut pronunciar de moment, però sí que ho farà el pròxim dilluns, quan el seu president, Joan Clotet, prendrà la paraula per explicar quines són les sensacions i opinions oficials de l’entitat respecte al tema. El mateix Clotet, fa escassos dies, es va mostrar amb l’esperança que l’assumpte arribés a bon port després de les reunions mantingude­s amb el COA. «Si no anessin els nostres esportiste­s, l’únic que perd és l’esport andorrà», va declarar el president.

 ?? FAN ?? Nàdia Tudó i Bernat Lomero en la Copa Catalana de Clubs.
FAN Nàdia Tudó i Bernat Lomero en la Copa Catalana de Clubs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra