El Periodic D'Andorra

CAMPIONAT El Lleida guanya la seva tercera Europe Cup amb remuntada inclosa

Quatre gols de Vives en una gran segona part li donen la glopada d’aire que els feia falta als lleidatans

- DAVID SANSALONI

El Poliesport­iu d’Andorra va ser testimoni de la victòria del Lleida Llista davant l’Hoquei Sarzana per 5 gols a 3. Aquest resultat va suposar que els lleidatans es proclamess­in vencedors de l’Europe Cup per tercera vegada consecutiv­a i, a més, remuntant un resultat advers de 0-2.

El partit va haver de començar amb quasi mitja hora de retard a causa d’un problema en el marcador del recinte, i els primers vuit minuts van haver de disputar-se amb cronometra­tge manual. Amb aquest escenari, els equips es van demostrar respecte i cap dels dos va plantejar un joc agressiu, sinó tot el contrari. No obstant això, i una vegada solucionat­s tots els problemes, el partit va començar de veritat.

En aquest primer temps els transalpin­s van plantejar un partit molt tàctic davant l’equip català, tot i que els lleidatans van ser una mica més directes cap a porteria que els italians. L’espanyol Pol Galbas va ser el protagonis­ta en marcar els dos gols de la primera part per a l’Hoquei Sarzana. En el minut cinc, una jugada personal del santcugate­nc va acabar amb el 0-1, fent que en els següents minuts s’incrementé­s la seva defensa i fent els atacs més llargs. El Lleida va intentar crear ocasions de perill, però va tenir dificultat­s per arribar a la porteria rival. En el minut 20 Galbas va fer el 0-2, i inclús hagués pogut fer el tercer de falta directa a dos minuts pel descans.

A partir d’aquí, en la segona meitat, i contra pronòstic, va començar la remuntada èpica del Lleida Llista Blava. Oriol Vives es va convertir en el MVP de la gran final i es va vestir d’heroi per a marcar quatre gols en set minuts i donar-li la volta al marcador. El capità dels lleidatans Andreu Tomàs va posar la cirereta del pastís i el porter Martí Serra, tot i la insistènci­a de Galba, que va aconseguir acurtar distàncies, es va encarregar d’aturar qualsevol de les escomeses rivals.

Els jugadors dirigits per Albert Folguera van prendre possessió del seu tercer títol consecutiu d’Europe Cup i ho van celebrar al Principat amb tots els seus aficionats que es van desplaçar. La gran festa de l’hoquei patins no va poder tenir millor escenari que Andorra i s’espera poder albergar més cites europees i internacio­nals.

El Poliesport­iu va ser l’escenari escollit per a l’esdevenime­nt i s’espera poder albergar més cites d’aquest calibre

?? @AL__FOTOGRAFIA ?? El Lleida Llista Blava alça el trofeu com a campions de l’Europe Cup al Poliesport­iu.
@AL__FOTOGRAFIA El Lleida Llista Blava alça el trofeu com a campions de l’Europe Cup al Poliesport­iu.