El Periodic D'Andorra

COMPETICIÓ Montellà fa quart i primer andorrà a la Pujada Arinsal

Kevin Petit aconseguei­x la victòria després de vèncer en dues pujades de tres

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY @PeriodicAN­D

El pilot francès Kevin Petit (Norma M20FC-BMW), subcampió de França de 2020, va anotar el seu nom en el palmarès de la Pujada Arinsal, cursa de muntanya que va organitzar amb gran encert l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i que va ser la primera prova puntuable per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió. Petit va consolidar el seu triomf en la segona pujada d’ahir, que sumat al que va aconseguir el dissabte li va reportar la victòria i el lideratge en el campionat francès per al qual puntuava.

Pel que fa a la conducció andorrana, Edgar Montellà va ser el gran protagonis­ta. El de l’ACA va assolir la quarta posició amb el Silver Car en la classifica­ció general escratx de l’esdevenime­nt. Al del Principat tan sols li van faltar vuit dècimes per a aconseguir ser el millor de la primera pujada d’ahir, però Jérôme Jacquot (Speed Car GTR Evo) va fer gala d’un bon domini sobre mullat aconseguin­t ser l’home destacat.

Les condicions que va imposar la climatolog­ia al llarg dels dos dies de cursa no van donar respir, ni als pilots i els seus equips, ni a l’organitzac­ió, que van estar a tot hora pendents del cel, que sovint descarrega­va amb ganes per a tornar a una relativa calma minuts després. En tot cas, això no va ser obstacle perquè les diferents pujades d’entrenamen­t o de cursa es féssin sempre en la seva hora, la qual cosa va avalar el gran esforç de tots perquè Arinsal 2021 hagi estat un complet èxit organitzat­iu. El bon estat de l’asfalt de la CS520, que va facilitar l’adherència i el drenatge de l’aigua amb summa rapidesa, va ser el millor aliat per als pilots i les seves màquines, que proveïts de pneumàtics per a mullat es van haver d’aplicar, però sense que això ocasionés contratemp­s dignes d’esment.

Un total de 63 cotxes van superar el divendres les verificaci­ons, disposats els seus pilots a gaudir del pilotatge en muntanya i superar els quatre quilòmetre­s de recorregut fins a l’estació de Vallnord Pal-Arinsal, amb un desnivell mitjà del 8,9%.

Hbreus

 ?? ACA ESPORT ?? Montellà dalt del seu Silver Car durant la Pujada Arinsal.
ACA ESPORT Montellà dalt del seu Silver Car durant la Pujada Arinsal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra