El Periodic D'Andorra

«Si volem protegir la flora, la gent ha de ser conscient del que tenim»

-

El Dani Ginesta és guia de muntanya des de fa 30 anys. Durant l’estiu, la seva activitat es desenvolup­a en el senderisme amb un caràcter d’explicació de flora; i a l’hivern, acompanya als clients en activitats de neu. Va assistir a la jornada d’intercanvi amb els guies de muntanya del Cenma.

–Com va anar la jornada d’intercanvi? –Quan m’ho van proposar vaig pensar que podria aportar el meu granet de sorra i per això ho vaig acceptar. De seguida vaig veure que els assistents, tant per banda catalana com francesa, tenien un caire molt tècnic i van presentar projectes molt interessan­ts amb l’objectiu principal de protegir el medi natural, i especialme­nt la flora. La conclusió de la jornada va ser que, si volem protegir, abans hem d’aconseguir que la gent sigui conscient del que tenim i vulguin ser particips d’això. Vull deixar palès que jo no tinc el perfil científic que podien tenir la resta d’assistents, però vaig explicar una vivència relacionad­a amb la meva activitat profession­al. En concret, vaig exposar l’experiènci­a amb el turisme japonès que rebo, que ve al Pirineu a visitar les nostres muntanyes, a conèixer la nostra cultura, i també a descobrir la flora del país.

–Creu que, fruit d’aquesta acció, s’establiran contactes més sovint?

–Els contactes ja hi són, però penso que segurament s’enriquiran. De fet, es van explicar projectes que es treballen de forma transversa­l entre Andorra i França des de fa temps amb temàtiques com el canvi climàtic o la protecció d’espècies que han vist alterat el seu hàbitat. Penso que sí, que hi ha aquesta voluntat de treballar junts, que ja s’està fent amb els francesos i vull pensar que amb els veïns catalans també es veurà reforçada. És natural que es faci a banda i banda dels Pirineus.

–Es tracta, a més, d’un dels actes del Festival de la Flora del Pirineu. Estarà implicat a més accions dins d’aquest marc?

–Són èpoques de molta feina per mi, així que hi participar­é sempre que la feina m’ho permeti, però com qualsevol altre assistent.

–I pel que fa a la seva feina, com se li presenta l’estiu d’enguany?

 ?? D.G. ??
D.G.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra