El Periodic D'Andorra

L’Esbart Laurèdia es reinventa amb una mostra a l’aire lliure

L’espectacle va comptar amb una cinquanten­a de dansaires, la meitat dels habituals

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY @PeriodicAN­D

L’Esbart Laurèdia es reinventa per mantenir viva la seva activitat associativ­a, cultural i artística en temps de pandèmia. Des de l’entitat, expliquen que durant aquest curs tan complex i excepciona­l, han hagut d’aplicar una pedagogia específica per complir amb els protocols i les consignes sanitàries. Per aquest motiu, el tradiciona­l espectacle de fi de curs, que s’acostumava a fer a l’Auditori Claror, es va traslladar a la plaça de la Germandat en un format de mostra que va tenir lloc ahir a les 18 hores.

En aquest sentit, el director artístic de l’esbart, Jaume Torra, va manifestar que l’objectiu de la mostra és ensenyar al públic «com hem treballat durant l’any». D’altra banda, va afegir que han aprofitat totes les consignes i els protocols sanitaris «com a recursos didàctics i pedagògics per fer noves coreografi­es per aquest espectacle». A més, el director va opinar que tots els protocols, al final, es poden fer amb humor i per aquest motiu, les actuacions dels diferents grups començaven amb els dansaires rentant-se les mans mentre estaven ballant una cançó.

En la mostra, cada secció va representa­r dues danses, adaptant les coreografi­es per poder ballar junts. No obstant això, en tot moment es van mantenir les distàncies de seguretat i no es van compartir elements entre els membres, que van fer ús de la mascareta. En aquest sentit, van seguir un circuit d’entrades i sortides a les escenes. Així, en aquest espectacle van voler posar en valor la seguretat sense perdre en cap moment la creativita­t.

L’actuació se celebra a la plaça de la Germandat per tal d’adaptar-se als protocols sanitaris

Concretame­nt, en la mostra hi van participar els grups d’iniciació, infantils 1 i infantils 2, els juvenils, el cos de dansa i els bastoners. Així i tot, el grup format pels dansaires més grans i el de música folk no van participar en aquesta mostra «perquè no han iniciat les classes durant el curs», va comentar Torra.

En total hi van participar una cinquanten­a de dansaires, respecte al centenar que habitualme­nt acostumen a ser. «Ens ha costat una mica fer l’espectacle perquè totes les danses les hem muntat a l’últim moment» va indicar Torra, remarcant que ha estat un any complicat perquè els ha costat molt tenir gent als assajos perquè hi havia gent confinada o fins i tot, perquè hi havia gent que s’estimava més no anar-hi per por. Per aquest motiu, des de l’esbart van voler agrair la feina de tots els dansaires i també de totes les famílies que han donat suport a l’associació.

JAUME TORRA DIRECTOR ARTÍSTIC DE L’ESBART «Hem aprofitat els protocols sanitaris com a recursos didàctics i pedagògics per fer noves coreografi­es»

 ?? ANA/A.S. ?? El cos de dansa a la plaça de la Germandat.
ANA/A.S. El cos de dansa a la plaça de la Germandat.
 ?? ANA/A.S. ?? Els més petits abans d’iniciar la dansa.
ANA/A.S. Els més petits abans d’iniciar la dansa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra