El Periodic D'Andorra

Últimes tendències en decoració

-

En decoració, com en d’altres àrees, les tendències tornen, i això és el que ens trobarem aquest any, juntament d’altres opcions que arriben amb força i que observarem tant en materials com colors i mobiliari i que donaran personalit­at a les estances sota el paraigües de la sostenibil­itat. Aquest concepte es manté en el disseny d’interiors per donar vida a tèxtils, papers pintats, llums i accessoris i fer de les llars espais sostenible­s i eficients.

Colors naturals: aquest any segueix triomfant la tendència de crear ambients càlids i tranquils amb colors terra (beix, marró, terracotes, fumats, canyella, cafè...) en combinació amb tonalitats grises per crear atmosferes acollidore­s, i blaves per fer contrast. També s’allarga la predilecci­ó pels teixits naturals com el lli, el cotó i la llana. Fusta: si parlem de crear ambients càlids i acollidors no podem obviar el material més noble, no tan sols pel que fa al mobiliari, sinó també com a revestimen­ts de terres i parets.

• Acabats en roure: i si parlem d’una fusta que no passa de moda, ens hem de referir al roure, la varietat que aquest any té més demanda per la seva versatilit­at y resistènci­a.

• Pedra natural: aporten un caràcter únic i autèntic a qualsevol espai que aquest any serà un dels must en decoració. Un exemple seria el marbre travertí, que surt de les zones de confort (banys i cuines) per revestir altres estances.

Petits contrastos: la neutralita­t es trenca amb petites notes de color per donar el

La sostenibil­itat es manté en el disseny d’interiors per fer de les llars espais sostenible­s i eficients

contrapunt a la monocromia decorativa.

• Negre: símbol permanent de l’elegància i l’estil, el color negre es manté com a tendència durant el 2023, tant en forma de pinzellade­s com per contrastar amb tons més clars, habitualme­nt el blanc.

• Mobles amb corbes: el mobiliari bold continua en tendència per dinamitzar els espais i creen ambients acollidors i relaxants. Aquesta elecció també es fa servir en la construcci­ó i objectes.

Cuines obertes i blanques: és una de les claus de la distribuci­ó del 2023, les cuines obertes al saló on les llums en format XXL seran el centre d’atenció. Tot envoltat de blanc, ja que serà el color preferit per l’epicentre de les llars.

• Parets amb textures: l’aposta per utilitzar les parets com un altre element mes per donar personalit­at als espais continua de moda, ja sigui amb acabats de ciment o recobertes amb papers de diversos estampats.

• Minimalism­e càlid: res d’atapeir les estances amb molt elements de decoració. Al 2023 es prefereixe­n els espais oberts, amb poc mobiliari, que ha de ser funcional per tenir-ho tot endreçat, és a dir, una barreja de decoració escandinav­a i japonesa.

Art-déco: aquest estil tan particular torna aquesta temporada i el veurem brillar en motllures, elements lacats en blanc i negre, tocs de bronze o daurat, etc.

• Fet a mà: aquesta tendència es posiciona en el top five empoderant l’autenticit­at dels elements decoratius artesanals. Les peces fetes a mà ocuparan el protagonis­me tant en forma d’objectes com de mobiliari, catifes, etc.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra