El Periodic D'Andorra

Trucs de decoració

-

No hi ha espai petit ni d’estructura complicada que no es pugui decorar de tal manera que potenciï els seus aspectes positius i amagui o dissimuli aquells que no ens agraden tant. Els experts coneixen un munt de trucs per treure partit a l’estança més ensopida i sempre adaptant-se a la mida de cada butxaca. Si continueu llegint, trobareu algunes d’aquestes solucions que amb molta creativita­t i sense gaire artifici us ajudaran a transforma­r les vostres llars en el vostre paradís particular.

Fil conductor: la decoració de la teva llar ha de tenir un sentit. Això vol dir que encara que cada estança tingui el seu toc únic, hi ha d’haver una coherència. és el primer truc a tenir en compte perquè afectarà a la resta de decisions que es prenguin. Es pot aconseguir triant quadres de la mateixa temàtica, una paleta de colors similar a tots els espais, etc.

• Base neutra: et permet no sobrecarre­gar visualment l’espai que podràs dotar de color amb els detalls. Parets i sofàs són els elements més importants per aplicar aquest consell.

• Mobles a mida: és una solució ideal per als espais petits.

• Llum: potenciar la llum és una manera fàcil i econòmica de fer que una habitació sembli més gran, per això, si no es disposa de molta llum natural, resulta fonamental col·locar adequadame­nt els punts de llum perquè aquest flueixi. Si a més, els terres són clars, l’efecte encara serà més gran.

• Paper pintat: el paper pintat amb efecte tèxtil aconseguei­xen donar un aire càlid i distingit, per la qual cosa el seu ús està recomanat per a aquelles estances que us agraden especialme­nt.

• Rebedor acollidor: la seva decoració no és baladí ja que és la porta d’entrada a la nostra llar. La bona notícia és que no cal atapeir-lo de mobles: amb un ram de flors, un mirall, una catifa i uns quadres es poden fer meravelles!

• Paret darrere el sofà: decorar-la no significa treureli protagonis­me a la peça principal, sinó potenciar-lo. Amb un mirall multiplica­rem la llum; unes fotos familiars personalit­zaran l’espai i el faran més familiar.

• Coixins comptats: al sofà no cal excedir-se amb els coixins. Amb un per plaça n’hi ha prou.

• Fundes: aquest és un recurs també molt econòmic per renovar un ambient. Hi ha per sofàs i cadires de teixits molt naturals, tot i que el lli és la més utilitzada.

• Mantes: des que van aparèixer els nòrdics s’ha vist relegades als sofàs, i aixó les ha fet evoluciona­r en disseny.

• Simetria: la simetria dona imatge d’orde i d’amplitud. Utilitza-la en els espais més petits.

• Fibres naturals: ja sigui en catifes, o cistells, les fibres vegetals són sempre un encert.

• Llibreries: combina llibres amb fotografie­s o plantes per donar sensació d’espai. Els experts consideren que la proporció ideal és aquella que contempla un 60% ocupat per llibres, un 10% d’altres objectes i la resta, buit.

• Detalls artesanals: gerros, safates, jocs de te, escultures, qualsevol detall ajuda, ja sigui de fusta, ceràmica o vidre. Serà una manera de mostrar la vostra personalit­at.

La decoració d’una llar ha de tenir sentit. Això vol dir que encara que cada estança tingui el seu toc únic, hi ha d’haver una coherència

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra