El Periodic D'Andorra

Estudiants del Lycée presenten un panell solar

Els alumnes presentara­n el projecte en dos concursos francesos

- @PeriodicAN­D

Els alumnes del Lycée Comte de Foix van presentar ahir dimecres, al MW Museu de l’Electricit­at, un panell tèrmic aerosolar amb el que aspiren a dos premis francesos a l’haber arribat a les finals de dos concursos, el «CGénial-Lycée» i «Les génies de la constructi­on», que han estat impulsats des del territori francès. Durant la presentaci­ó del prototip, els alumnes van explicar que es tracta d’un sistema basat en l’aprofitame­nt de les energies renovables per a la calefacció de les llars, el qual sorgeix fruit del conveni de patrocini de FEDA per a la realitzaci­ó d’aquests projectes educatius.

Per tal de crear el panell aerosolar, catorze alumnes del Lycée es van desplaçar a Nantes, on enginyers especialit­zats els hi van impartir les formacions necessàrie­s per a dur a terme el projecte, i també van aprofitar per participar en altres activitats culturals i conèixer empreses industrial­s. Sara Armengol, una de les alumnes implicades, va esmentar que el panell «està construït amb materials que no pol·lueixen» i que l’objectiu de tot plegat és «poder-lo adaptar a Andorra i, si pot ser, instal·lar-lo al Lycée».

Tal com van explicar durant la presentaci­ó, el sistema solar aerotèrmic és una instal·lació de baixa tecnologia, ecològica i econòmica i, a més, el microcontr­olador que inclou regula l’eficiència de la calefacció autònomame­nt i permet estalviar un quart del consum de calefacció d’un espai de 40 m2.

Armengol també va afegir que el projecte va sorgir després d’un treball que s’ha anat fent al llarg de l’any a l’escola, i va assegurar que pot adaptar-se a tota mena de llars, ja que «és un panell com els que podem veure a pistes o a qualsevol habitatge d’Andorra». Finalment, també va afegir que els alumnes han presentat el projecte en un altre certamen similar al Principat, on esperen els resultats. ☰

Es tracta d’un sistema d’aprofitame­nt energètic renovable i centrat en la calefacció

 ?? ANA ?? Les alumnes del Lycée presentant el projecte, ahir. ▶▶
ANA Les alumnes del Lycée presentant el projecte, ahir. ▶▶

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra