El Periodic D'Andorra

Un cap de setmana molt cultural

- FABIOLA SOFÍA MASEGOSA

AAndorra hem tingut un cap de setmana atapeït d’esdevenime­nts culturals: la visita a la Cova d’Alí Babà del Bici lab per commemorar el Dia Internacio­nal dels Museus i la mostra gastronòmi­ca i folklòrica de la Setmana de la Diversitat Cultural a Andorra la Vella, Andoflora a la Massana i l’Enfirart a Encamp.

Per començar, dissabte, després d’anar al gimnàs, que és essencial per a mi, vaig anar al Bici lab per veure les bicicletes que estan emmagatzem­ades en el que es coneix com a la Cova d’Alí Babà i que encara no han estat exposades. El cert és que són moltíssime­s i n’hi ha més guardades en una altra ubicació. Totes aquestes bicicletes procedeixe­n de la col·lecció Riberaygua començada cap al 1970. Però, no només vam visitar aquest recinte on s’emmagatzem­en, sinó que vam tenir la possibilit­at de fer una visita per la mostra temporal «La dona i la Bicicleta» i tota la resta del museu del que em van sorprendre molt aquesta mena de rodes gegants en què no m’imagino com de perillós resultaria seure i manejar-les.

A més, vam poder experiment­ar amb el simulador les sensacions de fer un descens en un bikepark i ens vam riure molt amb una experiènci­a de realitat virtual en què passaves per una mena d’arc i et podies veure reflectit de diferents i estranyes formes a les pantalles lateral i frontal.

D’allà, vam anar a la plaça Guillemó, no sense abans passar per la plaça del Poble on hi havia un circuit per conscienci­ar els més petits sobre els beneficis de la bicicleta i vam tastar un tros de pizza que estaven oferint.

A la plaça Guillemó, o de les Arcades, com jo sempre la he coneguda, vam anar a les paradetes de menjar portuguès. M’encanta el menjar portuguès i, en aquesta ocasió, vaig triar unes patanisque­s, que ja gairebé eren les últimes, perquè es van acabar molt aviat, i una ració de moelas.

Pel que fa a diumenge, primer va tocar el torn d’anar a Andoflora. La veritat és que només em vaig comprar un gerani de pensament de color rosa fúcsia per posar-lo a la meva finestra. Després vam prendre alguna cosa i vam veure algunes de les actuacions dels esbarts.

Tot seguit vam anar a Encamp. Em va semblar molt xulo que les persones es poguessin pujar a la grua de Mauco, però al final hi havia tanta cua que no em vaig esperar per pujar.

La millor part de l’Enfirart i la més plena era la gastronòmi­ca. La popada era tot un èxit i les persones buscaven taules on seure per tal de poder menjar. Nosaltres vam menjar pop i carn o caldeiro acompanyat­s d’un pa molt calentet, acabat de sortir del forn. Per les postres un pastís de coco que estava deliciós i mira que a mi no m’acostuma a agradar gaire el dolç. I, bé, amb això s’acaba un cap de setmana molt mogut.

Professora, investigad­ora i traductora

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra