El Periodic D'Andorra

La JOCAND presenta ‘Arrels d’arreu’ a la VII Mostra de Teatre Català

La companyia teatral viatja fins a Madrid per a presentar la peça selecciona­da

-

La Jove Companyia Nacional d’Andorra arriba a Madrid el pròxim diumenge 28 de maig a les 18 hores per a tancar la VII Mostra de Teatre en Català. Aquesta, que tindrà lloc a la capital espanyola entre el 20 i 28 de maig, acollirà a quatre grups amateurs i profession­als que actuaran al teatre Santiago Rusiñol del Cercle Català. «Tenim la responsabi­litat de mostrar una feina molt important per a nosaltres com a directors artístics: un teatre andorrà fet, produït i concebut a Andorra per un grup d’actors i artistes joves de casa nostra», explica el director artístic de la companyia, Juan Manuel Casero.

La peça selecciona­da enguany ha estat Arrels d’arreu, una creació pròpia de l’edició del 2021 i sota la direcció escènica de l’Ester Nadal. Tal com detalla la sinopsi oficial amb la peça es pretén homenatjar als nostres avis i trencar l’escletxa que hi ha entre generacion­s, mostrant que els desitjos i anhels continuen sent gairebé els mateixos. I així com fa la tècnica tradiciona­l japonesa del kintsugi, es vol convertir aquesta escletxa o ferida entre dues generacion­s en una valuosa i bonica cicatriu.

L’espectacle posa en escena anècdotes i vivències quotidiane­s, petites, personals i intransfer­ibles per a veure així que tenim el tresor a tocar més a prop del que pensem, al nostre arbre genealògic, i que la nostra identitat la fem present quan teixim amb la presència conscient dels que van ser i els que seran. D’aquesta manera, l’homenatge recau no només en aquells avis i àvies que ja no són aquí, sinó també en aquells que encara hi són amb nosaltres i amb els que podem passar una tarda o xerrar durant llargues hores.

Amb aquesta funció es dona per finalitzad­a la primera promoció de la JOCAND, la qual ha estat en actiu durant dues temporades als teatres andorrans i espanyols amb produccion­s com La Tercera Onada i Arrels d’arreu.

 ?? JOVE COMPANYIA NACIONAL D’ANDORRA ?? ⏩ Imatge de la peça teatral Arrels d’arreu.
JOVE COMPANYIA NACIONAL D’ANDORRA ⏩ Imatge de la peça teatral Arrels d’arreu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra