El Periodic D'Andorra

Les enquestes preveuen sorpreses a les municipals

Ada Colau perdria l’alcaldia de la ciutat comtal

- @PeriodicAN­D

Els dies abans d’unes eleccions sol ser quan més interès desperten les enquestes, sobretot per als mateixos partits. En aquest cas, els comicis no són al país, sinó que hi ha municipals a l’estat veí, Espanya. I, dins el territori espanyol, l’alcaldia que genera una forta disputa per part dels partits durant la campanya electoral és la de Barcelona.

Les enquestes no paren de canviar i, cada vegada que se’n publica una hi ha una percepció diferent sobre qui serà el pròxim alcalde de la ciutat comtal. Un dels últims sondejos ha estat elaborat per Celeste-Tel, una empresa d’investigac­ió sociològic­a especialit­zada en enquestes municipals i autonòmiqu­es amb seu a València i Madrid i amb el certificat AENOR de Servei d’Investigac­ió de mercats i opinió, i membres d’Insights Analytics Espanya.

La campanada de les eleccions serà la derrota de l’actual alcaldessa Ada Colau davant el candidat del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Jaume Collboni. D’altra banda, sempre segons l’enquesta publicada per Celeste-Tel, la sorpresa la donarà l’entrada al consistori de Barcelona Ets Tu, formació liderada per l’empresari Daniel Vosseler. Els resultats previstos donen la victòria amb 10 regidors al PSC, nou a la Barcelona en Comú de Colau, vuit a Xavier Trias, alcaldable de Junts, vuit també per a Ernest Maragall d’Esquerra Republican­a, tres al Partit Popular i tres també per a Barcelona Ets Tu.

Per a la mostra, s’ha fet 1.500 entreviste­s, un 52,7% a dones i un 47,3% a homes. Pel que fa a les franges d’edat, un 17,9% pertanyen al grup d’entre els 18 i els 30 anys; un 25,5% té entre 31 i 44 anys; el 31,5% és d’entre 45 i 64 anys i el 25% representa a la població de més de 65 anys. ☰

 ?? EL PERIÓDICO ?? ▶▶ Els alcaldable­s Ernest Maragall, Ada Colau, Jaume Collboni i Xavier Trias.
EL PERIÓDICO ▶▶ Els alcaldable­s Ernest Maragall, Ada Colau, Jaume Collboni i Xavier Trias.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra