El Periodic D'Andorra

Es cerca nou campió

L’FC Santa Coloma o l’Inter Club d’Escaldes farà el relleu al vigent vencedor del trofeu, l’Atlètic Club d’Escaldes

- POL FORCADA QUEVEDO @PeriodicAN­D

L’Estadi Nacional serà l’escenari aquest diumenge a les 17.00 hores de la final de la Copa Constituci­ó. Els protagonis­tes seran l’FC Santa Coloma i l’Inter Club d’Escaldes, i qui guanyi es convertirà en el campió substitut de l’Atlètic Club Escaldes, vigent vencedor després d’imposar-se l’any passat per 4-1 a la UE Extremenya.

Els d’Otger Canals arriben després de guanyar per 5-4 a l’FC Ordino, mentre que els de Dmitri Chéryshev ho van fer per 0-4 contra l’FC Pas de la Casa. Tot i això, es preveu un duel igualat, amb els escaldencs segons classifica­ts a la Lliga Multisegur i els colomencs tercers. A més, cap dels dos tècnics van postular el seu conjunt amb el paper de favorit. «En una final no n’hi ha», va comentar ahir Canals en la roda de premsa prèvia al duel, «i crec que estarà marcat per petits detalls», va afegir. En relació amb això, Chéryshev va assenyalar que «els dos equips estaran preparats i concentrat­s».

Ambdós arriben a la cita amb l’objectiu de la classifica­ció europea assolit, però per a cap de les maneres serà un matx descafeïna­t, ja que sortiran a guanyar el trofeu. En aquest sentit, «tenim una mica de tranquil·litat perquè per davant tenim un camí interessan­t com és la Conference League», explicava el tècnic rus, de totes maneres «aixecar la copa és bonic i és història». Al seu torn, l’interista va exposar que «alçar la copa és la culminació, i ens ho mereixem els dos conjunts per la feina feta durant tot l’any», recordant que «un títol és un títol, i tothom s’enrecordar­à del guanyador». A més a més, l’entrenador de Mollet del Vallès va destacar que hi ha molts més aspectes a tenir en compte, com els coeficient­s UEFA, «que sempre influeixen, i a la llarga t’adones que et beneficia».

L’FC Santa Coloma i l’Inter Club d’Escaldes s’han vist les cares quatre vegades al llarg de la temporada, i ja es coneixen bé. Així, cada preparador va ressaltar els punts forts del rival. El primer en parlar va ser Chéryshev, que va recalcar que els d’Escaldes-Engordany «són un equip dur i fort, que sap el que ha de fer al terreny de joc». També va comentar que el segon classifica­t a la lliga «va molt unit i concentrat a les jugades de pilota aturada, i en aquest aspecte intentarem presentar-los una sorpresa», i va recordar que «no han estat campions de lliga per casualitat durant tres temporades». Per la seva part, Canals va esmentar que els colomencs són un conjunt «que quan li poses més nivell, tenen la capacitat de respondre». Va posar atenció al ritme dels del rus: «És molt difícil guanyar quan corren a totes les pilotes fins al final del duel», i va destacar el seu nivell individual, centrat en jugadors com Daniel Toribio i Eloy Gila, així com els laterals «que juguen molt profunds».

Per tot això, «haurem d’estar al màxim nivell físic i mental per a com a mínim competir, ja que si no arribem a igualar les seves intensitat­s, no tenim res a fer».

Demanat per la pressió afegida a l’hora de vèncer la Copa Constituci­ó, el tècnic català va assegurar no tenir-ne. «Un club que guanya les darreres tres lligues seguides té el deure de lluitar tots els títols fins al final», i que la pressió la tenien quan eren perseguido­rs del títol de la Lliga Multisegur i que ara només la tindrien «si no ens haguéssim classifica­t per a Europa».

Pel que fa a les baixes, Chéryshev no va voler parlar-ne per no donar pistes al rival, tenint-lo precisamen­t al costat durant la roda de premsa, mentre que Canals va esmentar que Aridai Cabrera continua amb la lesió de llarga duració, i que Roger Marcè i Viti Martínez tenen lesions musculars que encara s’allargaran per un període d’entre quatre i cinc setmanes, impossibil­itant que arribin al matx de diumenge a l’Estadi Nacional. ☰

Canals no podrà comptar amb Cabrera, Marcè i Martínez, mentre que Chéryshev no va donar pistes sobre baixes

OTGER CANALS

TÈCNIC INTER CLUB D’ESCALDES

«És la culminació, i ens ho mereixem els dos per la feina feta, [...] un títol és un títol i tothom s’enrecordar­à del guanyador»

«Haurem d’estar al màxim nivell per a competir, ja que si no arribem a igualar les seves intensitat­s, no tenim res a fer»

DMITRI CHÉRYSHEV

TÈCNIC FC SANTA COLOMA

«Van molt units i concentrat­s a les jugades de pilota aturada, i en aquest aspecte els presentare­m una sorpresa»

 ?? FAF ?? ▶▶ Otger Canals i Dmitri Chéryshev després de la roda de premsa d’ahir.
FAF ▶▶ Otger Canals i Dmitri Chéryshev després de la roda de premsa d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra