El Periodic D'Andorra

La violència de gènere ha de deixar d’existir, és vergonyós

-

Encara que costi, demanar ajuda és una bona opció

EL PERIÒDIC D’ANDORRA no es fa responsabl­e de l’opinió dels seus col·laboradors i tampoc s’identifica necessària­ment amb els seus comentaris.

A efectes de publicitat contractad­a per persones pertanyent­s a diferents sectors o branques profession­als, aquest mitjà no es fa responsabl­e del contingut de la publicitat en relació al disposat en les normes estatutàri­es o deontològi­ques que regeixen la professió en concret, la qual qüestió únicament compet a la persona que contracta la publicitat.

La violència de gènere és una pràctica estructura­l que viola els drets humans i les llibertats fonamental­s de les persones. La violència per motius de gènere afecta greument dones i persones LGBTI+. Es produeix quan pateixen algun tipus de discrimina­ció, agressió, fustigació o degradació per la seva identitat de gènere, expressió de gènere o orientació sexual.

És alarmant que actualment hi hagi casos en què les dones se sentin agredides, ja sigui sexualment, psicològic­ament o físicament. Elles són el gran percentatg­e de gènere que les pateix. Cap persona ha de passar per aquestes situacions a la vida, ja que res justifica l’exercici de la violència, la víctima mai és culpable del maltractam­ent que rep, totfamília hom té dret a demanar ajuda i protecció amb algú entès en la matèria.

Quan pateixes algun tipus de situació com aquesta ja et marca de per vida a nivell psicològic, ja mai més et sentiràs de la mateixa manera que ho feies abans i necessitar­às ajuda d’un profession­al perquè t’ajudi a superar el problema, no és fàcil, però amb el temps te’n surts i ets molt més fort del que t’hauries imaginat mai. Donar-te per vençut mai ha de ser una opció, s’ha de lluitar per aconseguir sortir més valent de la intimidaci­ó. Aquest fet també afecta de manera indirecta a la i amics de la persona afectada, és primordial aportar ajuda i fer costat.

Aquestes agressions no haurien de succeir mai, no pot ser que una persona pateixi els maltractam­ents que han arribat a patir moltes persones al llarg dels anys. És injust i abusiu que qualsevol persona hagi de suportar una situació d’agressió que provoca un alt nivell d’ansietat, alteracion­s psicosomàt­iques; sentiments depressius, disfuncion­s sexuals, conductes additives i dificultat­s en les relacions personals a l’hora de relacionar-se amb els altres.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra