El Periodic D'Andorra

Calaf, presentado­ra de l’últim capítol de “Amb Veu de Dona”

La periodista catalana protagonit­zarà el programa parlant sobre perspectiv­a de gènere

- @PeriodicAN­D

Rosa Maria Calaf, periodista catalana, clourà el proper cinc de juny el programa de ràdio «Amb Veu de Dona» de la cadena ser, la sèrie d’entreviste­s a dones rellevants d’Andorra que han servit per a repassar la perspectiv­a de gènere al país durant els últims 80 anys.

La sèrie es tancarà amb una gala que tindrà una part reflexiva al voltant de la temàtica de dones i periodisme amb Calaf, a més de la periodista de SER Catalunya, Laura Estrada. També es farà un recital per a reivindica­r les artistes del país a càrrec de la cantautora Marta Mas, coneguda artísticam­ent com a Noa Ashi.

En l’acte de cloenda participar­an les deu dones que han estat protagonis­tes en aquesta cinquena edició i se’ls farà un emotiu homenatge. Així doncs, participar­an altre cop la Rosario Balletbó (pagesa), Anna Maria Alegret (empresària), Lourdes Riba (mestra i activista cultural), Maria Dolors Agràs (ex esquiadora), Mariona González (ex política i primera dona en presidir un partit polític a Andorra), Judit Gaset (escultora), Sylvia Steimbrech­t (directora d’art), Marta Alberch (emprenedor­a del tercer sector), Sofia Domingos (Empresària) i Nàdial Olm (jugadora de Rugby).

Calaf parlarà sobre la situació de la dona a diferents països com Iran o Afganistan, a més de comentar la situació de la guerra d’Ucraïna, tot analitzant el periodisme des d’una perspectiv­a de gènere. Cal destacar que la periodista és una de les cares més importants al panorama periodísti­c a Espanya, sobretot en el camp de les correspons­alies, visitant més de 160 països. Ha estat guardonada amb un Onda per la seva trajectòri­a profession­al, un Premi Nacional de Periodisme de la Generalita­t de Catalunya, Periodista de l’any del Collegi de periodiste­s de Catalunya i un Premi Protagonis­tes d’Onda Cero entre d’altres.

Per altra banda, Estrada és una altra de les veus rellevants de l’àmbit cultural del país. Actualment presenta «Tot és comèdia». La ràdio és el mitjà on s’ha vinculat més, passant per Onda Cero i RAC105 entre d’altres.

L’acte serà el pròxim dilluns 5 de juny a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb accés obert però amb aforament limitat. ☰

Rosa Maria Calaf és una de les periodiste­s més importants d’Espanya i té nombrosos premis

 ?? ??
 ?? ?? ▶▶Rosa Maria Calaf a l’esquerra, Laura Estrada a dalt i Marta Mas (Noa Ashi) a baix.
▶▶Rosa Maria Calaf a l’esquerra, Laura Estrada a dalt i Marta Mas (Noa Ashi) a baix.
 ?? LA SER ??
LA SER

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra