El Periodic D'Andorra

La Federació Andorrana d’Esquí inicia la pretempora­da

Els esportiste­s estan duent a terme proves físiques per a conèixer el seu estat fisiològic

- JOAN JIMÉNEZ @JJimenezM9­7

Els esquiadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), van tornar a la seva rutina d’exercicis d’alt rendiment, a fi de preparar la pretempora­da. Pas a pas, els esportiste­s estan duent a terme unes primeres jornades d’entrenamen­t, on estan realitzant els primers testos, diverses proves d’esforç i l’anàlisi personalit­zat i adaptat per a conèixer bé la capacitat dels esquiadors i traçar bé la temporada.

Els equips van tornar a l’activitat esportiva de pretempora­da fa vora dues setmanes i aquesta finalitzar­à a finals del mes d’octubre. En paraules del preparador físic de l’FAE, Damià Costa, «aquestes primeres setmanes hem començat amb les proves d’esforç, que és una cosa nova que es fa aquí al Centre de Tecnificac­ió d’Ordino (CTO)». A més, Costa va estipular que ««l’objectiu és donar un tret de sortida i veure com estan els esportiste­s a escala fisiològic­a: conèixer paràmetres com on està la freqüència cardíaca màxima, on estan els llindars aeròbics i anaeròbics i sobretot saber si l’esportista és apte per a fer esforç, que en principi és així, però és important saber-ho per tema salut».

Durant aquestes primeres jornades, s’estan duent a terme proves específiqu­es per a cadascun dels esportiste­s, realitzant diversos testos físics que atorgaran unes «valoracion­s que fem diversos cops a la temporada», va afirmar el preparador físic de l’FAE. Costa va declarar que «aquí valorem més la capacitat funcional de l’esportista, amb diferents proves, com per exemple amb un test d’squad amb càrrega les velocitats amb què mou les diferents càrregues, o salts». Costa va explicar també que «després de cada bloc i durant tota la temporada», i ara estan començant a avaluar als esportiste­s de la federació andorrana d’esquí.

Damià Costa PREPARADOR FÍSIC DE L’FAE «Aquestes primeres setmanes hem començat amb les proves d’esforç, que és una cosa nova que es fa al CTO» «L’objectiu es donar un tret de sortida i veure com estan els esportiste­s a escala fisiològic­a, coneixent els seus paràmetres» «Aqui valorem més la capacitat funcional de l’esportista amb diferents proves, com l’squad, salts o velocitats»

 ?? FAE ?? Proves físiques de la Federació Andorrana d’Esquí.
FAE Proves físiques de la Federació Andorrana d’Esquí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra