El Periodic D'Andorra

«Reinvertir en un mateix és clau per a l’èxit»

- PER Joan Jiménez*

Nascut a Andorra fa 25 anys, l’Oriol Gómez serà vicedirect­or i cap administra­tiu d’Hemisferio­s Art Gallery. És una persona apassionad­a per l’economia, camp on es recicla constantme­nt perquè a part de la seva passió, també és el seu hobby. Degut això, es va endinsar al món de la borsa i criptogràf­ic per a poder-se beneficiar de les situacions globals i treure un rendiment. Està molt involucrat en les noves tecnologie­s, sobretot amb la intel·ligència artificial i les finances descentral­itzades.

–Com i quan va començar a invertir?

–Va ser a principis de 2017, arran dels bancs de criptomone­des, estar dintre d’exchanges centralitz­ats i fer compravend­a d’Ethereum, una de les meves monedes preferides. Vaig veure que no hi havia color entre els avantatges que oferia el món descentral­itzat i els de l’economia tradiciona­l, sobretot per les oportunita­ts laborals, que són inimaginab­les. És per aquesta raó que vaig decidir endinsarme i com tot en aquesta vida, va ser a base d’educació, prova i error.

–Què és exactament el ‘trading’?

–El trading consisteix a comprar i vendre instrument­s financers, com ara accions, bons, divises o criptomone­des. Tot amb l’objectiu d’obtenir guanys a través de l’especulaci­ó dels preus als mercats financers. Els traders busquen aprofitar les fluctuacio­ns de preus a curt termini, fent transaccio­ns ràpides i freqüents. A més, utilitzen diverses eines i estratègie­s per a prendre decisions de compra i venda, com ara l’anàlisi tècnic i fonamental. El trading implica un risc alt, ja que els preus poden ser volàtils i les operacions poden generar pèrdues.

Oriol Gómez

–Quin son els seus camps d’inversió?

–Per una part, especulo al preu de l’or i en la paritat de l’euro i el dòlar a curt termini, el qual s’anomenaria trading intradia, que s’obre i es tanca el mateix dia i és on enfoco la meva gran majoria de capital. Després tindriem el Yield Farming al sector defy, per a extreure un rendiment passiu i acumular les criptomone­des que m’interessen per a una possible revaloritz­ació a llarg termini. És un món molt interessan­t i atractiu, i una vegada la gent que es fiqui amb les finances descentral­itzades pugui veure el potencial que tenen i els rendi

INVERSOR I PRÒXIM VICE-DIRECTOR DE HEMISFERIO­S ART GALLERY

Des de 2017, inverteix en criptomone­des i trading.

ments que es poden obtenir, no voldran tocar molt el sistema financer actual. També faig compravend­a de BTC i ETH a curt termini, fent una bona cartera sòlida d’inversió a migllarg termini a empreses sòlides americanes. Inverteixo també en fons indexats i possibilit­ats immobiliàr­ies, ja que són de les coses ‘més segures’ que tenim actualment.

–Quina és la seva metodologi­a?

–Primer, i el més important de tot, seria la gestió de risc dintre de qualsevol actiu que utilitzi, fent una bona proporció i dividint el meu capital dintre dels diferents actius que utilitzo per a operar. Això es pot fer tant per intradia com generant una cartera de swing, que seria a llarg termini per així tenir una cartera diversific­ada amb què aconseguir una estabilita­t i fer efecte bola de neu amb interès compost. La meva operativa intradia seria un conjunt d’estratègie­s de traders rentables dels que han sigut els meus mentors amb el temps. Bàsicament, seria buscar zones d’oferta i demanda que acompanyin al preu, busquin bones entrades on reaccioni i gestionin molt el risc. Aquí actua molt un bon pla de trading amb una bona estratègia, una bona gestió i molta psicologia. Destino entre el 10 o 15% del meu capital en formació contínua, ja que considero que reinvertir en un mateix és una de les claus de l’èxit.

–Creu que aquest tipus d’inversions s’estan establint al país i poden ser un àmbit en creixement?

–El món canvia i les grans empreses inverteixe­n cada vegada més en aquest tipus de tecnologia, més segura i transparen­t, i que beneficiàr­ia a la gran part de la població. Anem un mica endarrerit­s en termes de comerciali­tzar i utilitzar certs actius criptogràf­ics, però a mesura que tinguem més adopció, més empreses veuran la viabilitat i eficàcia d’aquest sector i ho implementa­ran a les seves empreses.

 ?? ??
 ?? O.G. ??
O.G.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra