El Periodic D'Andorra

Bartolomé veu en la rehabilita­ció de l’Hotel Pol una solució a tres bandes

El conseller de Concòrdia creu que impulsarà l’oferta d’habitatge, l’economia i la universita­t La reforma contemplar­ia pisos a preu assequible, habitacion­s per estudiants i espais de treball

- JOAN JIMéNEZ ESCALDES-ENGORDANY

El projecte de rehabilita­ció de l’Hotel Pol seria una de les puntes de llança d’aquesta legislatur­a pel Comú de Sant Julià de Lòria, liderat per la coalició de Desperta Laurèdia de Cerni Cairat. El conseller general de Concòrdia, Pol Bartolomé, guanyador dels comicis comunals lauredians a les eleccions nacionals del 2A de l’any passat, veu en aquesta rehabilita­ció «una resposta comprensiv­a i transversa­l» a tres problemes que afecten la parròquia laurediana actualment. En primer lloc, l’habitatge, on es fa especial èmfasi en les dificultat­s d’emancipaci­ó dels joves. Tot seguit, la reactivaci­ó econòmica de la parròquia, un tema que aixeca diverses preocupaci­ons a la parròquia. Finalment, l’ampliació i potenciaci­ó de la Universita­t d’Andorra (UdA) situada a Sant Julià de Lòria. Segons el conseller general, aquesta rehabilita­ció de l’emblemàtic edifici ajudaria a pal·liar aquestes tres qüestions, ja que el projecte contem

Pol Bartolomé CONSELLER GENERAL

«Si tenim aquest espai, podrem donar resposta a les tres problemàti­ques de forma comprensiv­a i transversa­l»

«[Es preveuen] espais amb uns serveis compartits perquè els emprenedor­s puguin desenvolup­ar projectes»

pla l’habilitaci­ó de pisos que es ficarien al mercat a preu assequible, facilitant l’accés dels joves a un habitatge, el recondicio­nament d’habitacion­s destinades a estudiants de la UdA i d’espais perquè la universita­t pogués desenvolup­ar diferents activitats i, en últim lloc, l’habilitaci­ó d’espais amb serveis compartits que proporcion­arien àrees de treball perquè els lauredians i la població nacional pugui emprendre projectes profession­als. En paraules del conseller general: «Si tenim aquest espai, podrem donar resposta a les tres problemàti­ques d’una manera bastant comprensiv­a i transversa­l».

/

ANTECEDENT­S En el darrer semestre del 2023, el Consell General va declarar la inhabilita­t de l’Hotel Pol, una infraestru­ctura emblemàtic­a

de la parròquia ubicada al ple centre d’aquesta. Després de passar per diferents litigis, el Comú de Sant Julià de Lòria va aconseguir la propietat de l’edifici. L’anterior Comú de Josep Majoral ja va contemplar la idea de poder tornar a condiciona­r l’edifici per tal d’extreure-li utilitat, però no hi va haver temps per implementa­r projectes per les eleccions comunals del 17D, en què Desperta Laurèdia va guanyar els comicis i aquests estarien disposats a fer d’aquest projecte una realitat.

/

TRES PER UN En declaracio­ns a aquest mitjà, Bartolomé va explicar que «en l’actualitat tenim tres problemes transversa­ls de Sant Julià però també extrapolab­les a la resta d’Andorra, que són l’habitatge (i l’emancipaci­ó dels joves que va lligada a aquesta) i el creixement o la diversific­ació econòmica» a més d’incloure «l’ampliació dels serveis de la Universita­t d’Andorra». Davant d’aquestes problemàti­ques i reptes, el lauredià veu l’Hotel Pol com «un mateix espai on podem donar resposta a aquestes tres problemàti­ques».

El conseller va explicar que la infraestru­ctura es distribuir­ia en espais per a habitatge a preu assequible, habitacion­s i espais pels estudiants de la UdA i «espais amb uns serveis compartits en els quals tots aquells emprenedor­s de Sant Julià i d’Andorra puguin accedirhi fàcilment i puguin desenvolup­ar els seus projectes empresaria­ls amb una certa agilitat», tal com va explicar el lauredià.

/

ACTUALITAT El conseller general va mostrar entusiasme per aquesta iniciativa que podria impulsar una acció que donés solucions per aquests tres problemes de Sant Julià de Lòria. Tot i això, el conseller general va fer una crida a la prudència, ja que actualment la iniciativa es troba en una fase molt embrionàri­a i es resta a l’expectativ­a de les diferents propostes que puguin presentar els actors privats per a fer realitat aquesta rehabilita­ció.

La reforma de l’Hotel Pol ajudaria a pal·liar diverses problemàti­ques en una ubicació cèntrica

 ?? ANDORRA DIFUSIó ?? La façana de l’Hotel Pol a Sant Julià de Lòria.
ANDORRA DIFUSIó La façana de l’Hotel Pol a Sant Julià de Lòria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra