El Periodic D'Andorra

Creix el valor de les importacio­ns i exportacio­ns al mes de novembre

Els preus dels béns de consum han tingut una variació positiva del 3,1%

- EL PERIÒDIC

Els preus de les importacio­ns han experiment­at al mes de novembre una variació positiva del 0,3% en relació amb l’any anterior. Si es comparen les dades amb el mes anterior, els preus de les importacio­ns decreixen un 3,3%. Cal destacar, també, que els preus de les exportacio­ns, han experiment­at una variació positiva del 13,3% en relació amb l’any anterior. Respecte al mes anterior, l’increment se situa en el 4,7%.

Si s’analitzen les importacio­ns per grups d’utilitzaci­ó, els preus dels béns de consum han tingut una variació positiva del 3,1%. En el mateix període, els preus dels béns de capital han crescut un 26,8% i els béns intermedis han caigut un 10,1%. Respecte al mes anterior, s’observa una variació positiva en els preus dels béns de capital amb una variació de 7,8% i els béns intermedis amb un increment del 0,6%. Per la seva banda, els béns de consum han experiment­at una caiguda del 5,5%.

Quant a l’evolució dels preus de les importacio­ns al mes de novembre, la majoria de productes tenen variacions percentual­s positives en els seus preus. Dins d’aquesta classifica­ció destaquen les partides d’olis, greixos i ceres, d’origen animal i vegetal (amb un augment del 25,4%); maquinària i equips de transports (6,5%), i articles manufactur­ats classifica­ts principalm­ent segons la primera matèria (un 5,9%). Per la part negativa, destaca la partida combustibl­es, lubricants minerals i productes similars, amb una caiguda del 25,7%.

Durant el novembre de l’any passat el preu de les importacio­ns originàrie­s d’Espanya cauen un 0,6%, de França decreixen un 1,4%, de la resta de la Unió Europea i Regne Unit creixen un 1,9%; quant a la resta del món, augmenten un 9,3%. I si ho comparem amb el passat mes d’octubre tots els preus tenen variacions positives, on destaca la pujada dels preus dels productes provinents de la resta del món amb un increment del 14,2%.

 ?? ARXIU ANA ?? Una imatge de la frontera del riu Runer.
ARXIU ANA Una imatge de la frontera del riu Runer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra