El Periodic D'Andorra

Anul·lat l’esquí escolar arran de la previsió de mal temps

Educació també ha decidit modificar els horaris del transport escolar

- EL PERIÒDIC

El Ministeri de Relacions Institucio­nals, Educació i Universita­ts, Ladilau Baró, va informar ahir que, davant la previsió de fort vent i nevades abundants al nord del país i en altura previstes per aquest dimarts, s’ha decidit modificar alguns horaris del servei de transport escolar per avançar-los lleugerame­nt a primera hora del matí. A més, tal com marca el protocol en cas d’avís taronja per aquestes circumstàn­cies, el Ministeri també va decidir cancel·lar preventiva­ment l’esquí escolar de la jornada de dimarts per a tots els alumnes.

A partir d’avui, el vent de nord guanyarà protagonis­me, amb ràfegues que arribaran als 80 km/h als fons de vall i als 120 km/h als cims, valors que es poden superar puntualmen­t. El vent i la nevada, intensos i continus al nord, poden provocar l’acumulació de més de 50 cm per sobre de 2.100 metres, 30 cm a 2.000 metres i 20 cm a 1.500 metres. Al centre i sud, els gruixos de neu seran notablemen­t inferiors, però el vent serà igual de fort.

A més, s’espera que la intensific­ació del flux de nord correspone­nt a la part posterior de la pertorbaci­ó deixi noves nevades al nord del país, que poden ser les més importants de l’hivern. L’episodi, a més, anirà acompanyat de fort vent. D’aquesta manera, es preveuen gruixos de 40 centímetre­s a 2.500 metres, de 20 a 2.000 metres i de 10 a 1.500 metres.

Demà, el gir del vent a nord-est assecarà l’atmosfera i les nevades remetran ja durant el matí, però el vent i el torb es pot allargar fins a la tarda. La combinació dels dos fenòmens pot provocar manca de visibilita­t important i sensació tèrmica de fred intens degut a la baixada de temperatur­es.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra