El Periodic D'Andorra

Patrick Plegrina, medalla de plata i subcampió d’Espanya

L’andorrà aconseguei­x molts bons resultats a la categoria de 100 metres braça

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY @PeriodicAN­D

Patrick Pelegrina va fer una destacada participac­ió en el 24è Campionat d’Espanya ‘Open’ Absolut d’hivern Astralpool, en piscina de 50 m, celebrat a les instal·lacions del CN Sabadell entre el 21 i el 25 de febrer de 2024 i organitzat en paral·lel amb el 40è Campionat d’Espanya de natació Júnior d’hivern.

El certamen va comptar amb la participac­ió de nombrosos atletes internacio­nals de diverses nacionalit­ats i primer nivell. En total van participar 1.112 nedadors en més de 3.000 sortides. Les condicions de competició, limitaven el passi a les finals de nedadors amb passaport diferent de l’espanyol, a les dues millors marques entre els 10 primers classifica­ts en les sèries preliminar­s. En categoria Absoluta, van competir els andorrans Bernat Lomero (CN Lleida), Tomàs Lomero (CN Sant Andreu)

i Patrick Pelegrina (CE Mediterran­i).

En categoria Absoluta Sub 20, Kevin Teixeira (CN Antibes). Pel que fa al rendiment individual, Pelegrina va disputar les proves de 50 i 100 m braça i el relleu 4x100 m estils mixt amb el seu club, el CE Mediterran­i. Va finalitzar el campionat amb el títol de subcampió d’Espanya d’hivern en 100 m braça, i un recompte particular de dues finals A, una medalla de plata i tres rècords d’Andorra.

Així, Pelegrina acaba el període del primer cicle d’entrenamen­t de la temporada 2023-2024 amb la xifra de nou rècords d’Andorra.

Pelegrina va fer el primer rècord en la sèrie preliminar de la prova de 50 m braça, amb un temps de 28,40. Sisè millor cronometra­tge de les sèries preliminar­s; 2a millor marca dels competidor­s no espanyols, passi a la final A; i nou rècord d’Andorra amb el que superava el temps de 28,55 del seu registre vigent des del 3 de febrer del 2024, també assolit

a la ciutat de Sabadell. Un registre que, poc després, va tornar a rebaixar i que va establir en 28,30 durant la final de la prova, on va acabar 5è d’Espanya.

El tercer rècord va arribar amb el 2n lloc, medalla de plata i el títol de subcampió d’Espanya en la final A de la prova de 100 m braça, a la que es va classifica­r amb un temps d’1:02,80, el 4t millor crono i 1a millor marca dels competidor­s no espanyols. A la final va fer un temps d’1:02,27 amb el que va superar el seu rècord d’1:02,64 assolit el 4 de febrer de 2024 durant el 18è Trofeu CN Sabadell.

Pel que fa a la prova 4x100 m estils mixts, l’equip de relleu del CE Mediterran­i format per la canadenca Kylie Masse, l’andorrà Patrick Pelegrina, l’espanyol Alex Ramos i la belga Valentí Dumont —tres mundialist­es de Doha 2024— van arribar primers i medalla d’or amb rècord d’Espanya de Clubs. Finalment, l’aportació de Pelegrina (1:01,61) i el rècord d’Espanya, no compten a efectes de registre, per a les estadístiq­ues andorranes.

Pelegrina acaba el primer cicle d’entrenamen­ts amb una gran xifra de nou rècords d’Andorra