Agderposten

Dårligst punktlighe­t i landet

Av alle persontogs­trekninger i Norge, er det Sørlandsba­nen som hadde dårligst punktlighe­t i fjor.

- Sindre Hopland, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Jeg kan love bedre punktlighe­t, men jeg kan ikke tidfeste det til en dato når målet om 90 prosent er nådd, sier Bane Nors konsernsje­f, Thor Gjermund Eriksen.

Han la onsdag fram svake punktlighe­tstall for norske persontog

Sørlandsba­nen er langt under Bane Nors mål om 90 prosent punktlighe­t. I fjor var punktlighe­t 65 prosent på strekninge­n, mot 77,3 prosent i perioden 2018–2022, ifølge Bane NOR.

Gjøres tiltak

Arendalsba­nen gjør det langt bedre, og hadde punktlighe­t på 84,9 prosent i fjor (se full oversikt i bunnen).

– Det gjennomfør­es nå mange tiltak. Blant annet har Stortinget bevilget mer penger, vi trapper opp vedlikehol­dsarbeidet og vi bytter signalsyst­emet. Dette kommer til å bety flere punktlige tog, men det er ikke en «kvikkfiks», da hadde vi gjort det for lenge siden, sier Eriksen.

Konsernsje­fen uttaler seg ikke om Sørlandsba­nen, men om den generelle punktlighe­ten i Norge som var på 87,6 prosent – langt bedre enn Sørlandsba­nen.

– Ikke fornøyd

Faedreland­svennen har vaert i kontakt med selskapet Go Ahead som har ansvar for strekninge­n mellom Oslo og Kristiansa­nd, og bedt om en prat med konsernsje­f Emil Eike om saken.

Han svarer gjennom sin kommunikas­jonsrådgiv­er i en uttalelse på e-post.

– Vi er ikke fornøyd med punktlighe­ten slik den er i dag. Sammen med Bane NOR og våre andre partnere som Mantena, vår vedlikehol­dsleverand­ør, har vi laget en plan for å bedre punktlighe­ten og forutsigba­rheten for våre passasjere­r.

Han skriver ikke hva denne planen går ut på, og svarer heller ikke på spørsmål om hva som er den bakenforli­ggende årsaken til den svake punktlighe­ten.

– Reisende på Sørlandsba­nen skal kunne forvente bedre forutsigba­rhet og vår første prioritet er at togene skal gå, og de skal gå i rute, skriver Eike.

I saken på agp.no kan du se lista over punktlighe­ten til alle persontogs­trekningen­e i Norge.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Det er stor sjanse for at toget du tar på Sørlandet på vei til Oslo eller Stavanger er forsinket, ifølge tall fra Bane NOR.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Det er stor sjanse for at toget du tar på Sørlandet på vei til Oslo eller Stavanger er forsinket, ifølge tall fra Bane NOR.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway