Varden

Åpnet nytt tilbud til reisende

Fredag var det åpning.

- Kristin Tangen Tolo kristin.tolo@varden.no

Fredag åpnet Bane NOR et nytt venterom på Bø stasjon.

– Venteromme­t har fått et skikkelig løft som skal vaere til glede for alle reisende, sier Vibeke Kilen i Bane NOR Eiendom.

Flere muligheter

Det var behov for oppussing og oppgraderi­ng på Bø stasjon.

– Vi er inne i en tid hvor det bygges og satses mye på jernbane og hvor flere ønsker å ta tog. Da er det viktig at vi tenker på fasilitete­ne på stasjonen, for stasjonsop­pholdet er en viktig del av reisen, sier Kilen.

Det nye venteromme­t har fått nye farger, nytt gulv og nye møbler.

– Vi har satt inn nye, behagelige sittemøble­r som tåler hard bruk. I tillegg etablerer vi nye sittesoner og lager et tydeligere informasjo­nspunkt. Vi setter opp arbeidsbor­d og benker slik at man har mulighet til å utnytte tiden til for eksempel å jobbe mens man venter på toget. Vi har også tilført flere lademuligh­eter.

Viktig stasjon

– Er dette et plaster på såret til alle som ikke er fornøyde med Sørtoget?

– Vi gjør tiltak på stasjoner når vi ser behov for det. I Bø var det nå behov for å oppgradere og tilby bedre fasilitete­r til de reisende. Vår oppgave er å tilrettele­gge, sier Kilen.

I et ordførerop­prop mot forslag om faerre stopp på Sørlandsba­nen reagerer mange ordførere sterkt på at ti stopp blir tatt bort, i tillegg til forsinkels­er, kansellert­e avganger, mangelfull informasjo­n og fravaer av alternativ transport.

– Er oppussing av venterom på Bø stasjon et positivt signal?

– Hvorvidt avganger skal fjernes eller legges ned i regionen reguleres av Jernbanedi­rektoratet i sine trafikkavt­aler med togselskap­ene, sier Christina Balteskard Bottolfsen, kommunikas­jonsrådgiv­er i Bane NOR.

– Oppgraderi­ngen vi har gjort er ikke ment som et signal om satsing på Bø stasjon fremfor andre stasjoner, og det er heller ikke gjort oppgraderi­nger der for å bøte på diskusjone­ne om hvilke stasjoner toget skal stoppe på, sier Kilen.

Men de reisende på Bø stasjon fredag håpte nok alle på at et nytt venterom også betyr at stasjonen vil vaere viktig langt inn i framtida.

 ?? BEGGE FOTO: KRISTIN TANGEN TOLO ?? NYTT OG FLOTT: Vibeke Kilen er glad og fornøyd med oppgraderi­ngen.
BEGGE FOTO: KRISTIN TANGEN TOLO NYTT OG FLOTT: Vibeke Kilen er glad og fornøyd med oppgraderi­ngen.
 ?? ?? KAKE: Det ble feiret med kake.
KAKE: Det ble feiret med kake.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway