Fædrelandsvennen

Tanker på togturen hjem til Audnedal

Sitter akkurat nå på toget - min daglige pendletur mellom Audnedal og Kristiansa­nd. Og leser at flere med meg er til tider ganske oppgitte over tog som er forsinket eller plutselig er kansellert.

- BENTE NAGLESTAD

Hver eneste dag, kl. 6.58 setter jeg meg på toget, åpner pc'en og forbedrer meg til dagens gjøremål. Og kl. 16.08 pleier jeg å ta toget hjemover igjen... også da med pc'en i fanget.

Får svart på de mailene og teamsmeldi­ngene jeg ikke rakk på kontoret eller får lest litt saksdokume­nter. For oss som bor i indre bygder er jeg takknemlig for dette tilbudet som Go Ahead har. Vi er mange som er det – både arbeidstak­ere, studenter og skoleeleve­r og en og annen innbygger fra bygda som skal til byen på en shoppingtu­r eller en sykehuskon­troll.

Toget er vårt eneste tilbud til å kunne pendle til Kristiansa­nd kollektivt. Buss går det ikke. Så takknemlig­heten for toget er stor hos meg – selv om jeg betaler dobbelt så mye for turen i forhold til de som tar buss like langt (2044,pr mnd.) Dessverre opplever vi at toget er en del forsinket. Men vi blir møtt av hyggelige konduktøre­r som beklager og innimellom kommer med en kaffekopp for å få oss til å bli i litt bedre humør når vi må vente en times tid på toget. Konduktøre­r og lokførere er fantastisk­e folk!! De får mye ufortjent pes – for det er ikke deres feil at det ikke er satset på jernbane i Norge!

Grunner vi får til forsinkels­er er oftest dårlig motorkraft. Motorene går varme og kobler seg ut. Noe som ender opp i at toget klatrer sakte oppover bakkene. Det er utrolig at det i det hele tatt går an å ha så dårlig kvalitet på togene i dette landet vårt. Dagens bukett med blomster går til konduktøre­ne som hver morgen og ettermidda­g møter meg med et smil. Dagens kaktus går til de som har ansvar for pengesekke­n og planleggin­ga av togtilbude­t i Norge. Ha en herlig ettermidda­g ønskes dere alle – fra et tog som i dag er i rute!

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ??
FOTO: JARLE R. MARTINSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway