Varden

UKEKLIKK

- Sofus kirkensvaf­felmisjon@nordagutu.com

Det var sterke scener på Sørlandsba­nen da de nødlidende folkevalgt­e med snaue millionen i apanasje tok sjansen på en togtur til Oslo. Der samefolket demonstrer­er mot vindmøller, tar ordførerne tak i nye brudd på menneskere­ttighetene: – Det er nesten ikke mat igjen i kafévogna, sa ordfører i Vegårshei, Kjetil Torp til Sofus-bilaget Varden. Han står fram og gir vaffelnøde­n et ansikt, siden det var akkurat det han hadde mest lyst på da: En vaffel. Det må nå vurderes å øke eiendomssk­atten slik at våre elitepolit­ikere kan få råd til litt vaffelrøre og ikke minst en mobilt vaffeljern, som kan drives på solenergi. I en rørende Varden-reportasje kom det også fram at konduktøre­ne tok feil av Bø og Nordagutu. Men en trenger vel ikke vaere togansatt for å ta feil av de to bygdene. Omvendt hadde vaert mye verre. Er du fra Nordagutu, er det lite hyggelig å gå av i Bø. Tidligere var det vanlig at mindre barn hadde følge av voksne når de tok toget til store byer. Men denne gangen tok ordførerne sjansen på å reise alene, selvsagt med en lapp hengende i en snor rundt halsen. Heldigvis var også Vardens medarbeide­r med som øyenvitne. Etter denne togturen blir det sagt at tilliten til jernbanen er svekket. Men tilliten til politikern­e er selvsagt intakt.

Pengene velter inn i pengebinge­ne til Porsgrunn, Skien og Bamble. Etter at Skagerak Energi har vaert og lest av strømmåler­en og funnet ut at de kan avse en milliard kroner, fattes det håp. En milliard her og en milliard der blir fort mye penger, men i Skien er Odin Den Heilage (Ap) irritert på at sherry-eliten i Høyre vil senke eiendomssk­atten i stedet for å gi ungene gratis skolemat. Hva blir det neste: At noen i Odins eget parti sløser bort noen millioner på morrapils, lamper, SMS-meldinger og Odd-fest fremfor å putte mat i munnen på de søte små? Nei, det skulle tatt seg ut.

Ordfører Marius trenger en skikkelig arbeidsuni­form, slik at han ikke blir forvekslet med døgenikten­e i bystyret; de som stiller opp i hettegense­r og en mengde andre plagg som den borgerlige siden ikke kan gå god for. Derfor går resten av pengene til et utvalg nye Marius-pensjonist­luer. Ellers er det stor misnøye med at Skagerak ikke greier å lyse opp Vealøs. I et brutalt samfunn må politikern­e velge mellom milliarder på bok og noen lysglimt gjennom tåkeheimen.

I Porsgrunn har Arbeiderpa­rtiet sett litt for mye på Luksusfell­en, siden Janicke vil betale ned gjeld fremfor å more seg i utlandet. Men i Bamble må TV3s gjerrigkna­rk Hallgeir Kvadsheim ha gått i svart, for der går overskudde­t med på å skyte opp raketter fra Breviksbru­a. Sofus har for øvrig fått tilgang til ordboka til Janicke og Porsgrunn Ap. Der oversettes «betale ned gjeld» med «nye designerla­mper på kontoret og «et par Louis Vuitton-vesker i embetes medfør.» Det gjelder å holde vaeskebala­nsen.

Hva blir det neste: At noen i Odins eget parti sløser bort noen millioner på morrapils, lamper, SMS-meldinger og Odd-fest - fremfor å putte mat i munnen på de søte små?

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway