Retro glam­our on a hill­top

The Courier-Mail - Property - - Marketplace - Krys­tal Hansen

YOU can’t mis­take the Hol­ly­wood cool of this 900sq m home at The Gap.

In­spired by mod­ernist ar­chi­tect Frank Lloyd Wright, fea­tures de­sign el­e­ments such as sandstone walls in­side and out, Amer­i­can Oak par­quetry floors, de­signer wall­pa­per, thick wool car­pets and glam­orous liv­ing spaces.

The front en­try is marked by sandstone walls and Tus­can-style man­i­cured gar­dens and sculp­tures, with the home at the top of a hill and at the end of a wind­ing, pri­vate drive­way.

In­side the front door is an el­e­vated li­brary which looks to the sunken for­mal lounge and out to the rear land­scaped gar­dens and ten­nis court.

To the left is the ca­sual liv­ing area, for­mal din­ing room, study and kitchen; all of which are fin­ished with glossy tim­ber par­quetry floors, ex-

retro lav­ish, cept the kitchen which boasts rus­tic stone tiles.

The kitchen is a dream work space fea­tur­ing a walk-in pantry with fridge al­cove, stain­less steel ap­pli­ances and an­tique-style Fal­con oven with gas hobs.

A sandstone fire­place warms the study, and five me­tre ceil­ings and a sculp­ture al­cove cre­ate an invit­ing space. Pen­dant lamps, half walls and sandstone pil­lars through­out the liv­ing ar­eas con­tinue the retro glam­our aes­thetic.

The main bed­room is an en­vi­able room with a walk-in wardrobe with in­te­grated shelv­ing, a pri­vate ter­race, and an ensuite that al­most matches the size of the bed­room.

Black damask wall­pa­per, a dou­ble van­ity, a huge glass shower and sunken spa bath place this ensuite above any other.

The other three bed­rooms all have walk-in wardrobes, en­suites with their own colour schemes and pri­vate out­door ter­races ac­cessed via glass slid­ing doors. The me­dia room is also in the bed­room wing of the home and fea­tures a cel­lar.

Out­side is a stone log­gia over­look­ing a swim­ming pool and spa that can be di­rectly ac­cessed via the for­mal din­ing room.

The land­scaped lawn leads to the full-size ten­nis court via a stair­case carved into a small cliff cov­ered in man­i­cured hedges.

Off from the ten­nis court is a sauna and bath­room, while a ca­bana over­looks the area.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.