The al­lure of art deco ac­cents

The Courier-Mail - Property - - REALESTATE MARKET PLACE - CAS­SAN­DRA HOUGHTON

BUILT circa 1927, this res­i­dence of­fers a unique Span­ish mis­sion-style de­sign with art deco ac­cents.

The house has been ren­o­vated to max­imise its lo­ca­tion back­ing on to nat­u­ral bush­land, and of­fers a seam­less flow be­tween the in­doors and out­doors with mul­ti­ple liv­ing and en­ter­tain­ment zones.

De­sign fea­tures in­clude pol­ished tim­ber floors, soar­ing dec­o­ra­tive ceil­ings, french doors and brick fea­ture walls.

The cen­tral liv­ing hub is across the lower level of the house. A for­mal lounge room boasts sky­lights, an or­nate art deco ceil­ing, tim­ber floors and a fresh white colour pal­ette.

French doors open to the kitchen and a din­ing area with a brick fea­ture wall.

With a sleek, mod­ern de­sign, the kitchen has Cae­sar­stone bench­tops, an in­te­grated dish­washer, soft-close cab­i­netry, a walk-in pantry and Miele ap­pli­ances. There is also an is­land break­fast bar.

The liv­ing area oc­cu­pies a bright, open-plan space at the rear of the floor­plan with a voided ceil­ing, gal­leries of win­dows and tim­ber floors. The area also fea­tures floor-to­ceil­ing glass bi­fold doors open­ing to a vast tim­ber deck.

This deck has glass balustrades to fur­ther en­cap­su­late views of sur­round­ing bush­land, the back­yard and pool.

Also on the lower level of the house are three bed­rooms and an of­fice or fourth bed­room.

The level is ser­viced by an art deco-style bath­room with a Vic­to­ria Al­bert claw­foot bath, plus a more mod­ern bath­room.

Ex­tend­ing across the up­per level is the main bed­room.

Ac­cessed by an in­ter­nal stair­case, it has car­peted floors, a walk-in wardrobe and dress­ing area, and an en­suite with dual van­i­ties and a Bette bath­tub. There are also floorto-ceil­ing glass doors open­ing to a tim­ber deck with sweep­ing bush­land views. Com­plet­ing the level is a study area.

Out­door en­ter­tain­ment ar­eas in­clude a ter­race ad­ja­cent to a fully-tiled so­lar heated Stuart Be­van de­signed in­ground pool with a Mag­napool sys­tem and Po­laris clean­ing sys­tem. Also on the land­scaped grounds is a shed.

Ad­di­tional fea­tures of the res­i­dence in­clude air­con­di­tion­ing, ceil­ing fans, and su­pe­rior fixtures and fit­tings through­out the floor­plan.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.