De Standaard

Pollet-Kebano nieuw koningskop­pel

Met twee goals en één assist (voor Kebano) bond David Pollet een ferme strik rond zijn rentree op Mambour. Charleroi bekoorde met wervelend voetbal

- WALTER WAUTERS

CHARLEROI | Het heeft er alle schijn van dat Charleroi met de ruil Pollet-Coulibaly de beste zaak heeft gedaan. Onwaarschi­jnlijk eigenlijk dat ze er nog eens een half miljoen euro als pasmunt bovenop kregen van AA Gent. Pollet, die in anderhalf seizoen Anderlecht en Gent amper aan spelen toekwam, is technisch stukken beter dan Coulibaly wat zich vertaalt in vaardiger samenspel met Kebano en efficiënte­re afwerking van de levensgeva­arlijke voorzetten van Tainmont. Na acht minuten was het gisteren al zover. Tainmont spurtte zijn linkerflan­k af, trok voor en Pollet maakte de 1-0. Geheel volgens het spelbeeld, want Charleroi draaide de Israeliërs zo ongeveer tureluurs. Doodjammer dan ook dat ze op het halfuur op een koude douche getrakteer­d werden. Een verre pas bereikte Gabay op rechts. Martos en N‘Ganga stonden vlakbij maar vielen de Israeliër niet aan. Een perfecte lob verraste Penneteau.

Rode kaart

Na de rust – de bezoekers waren in de blessureti­jd van de eerste helft tot tien herleid nadat Dasa N‘Ganga net niet doormidden had getrapt – herpakte de thuisploeg met zich een niet aflatend offensief. Na drie minuten trof Kebano al raak vanop rechts, mooi vrijgespee­ld door Pollet. Charleroi creëerde kansen bij de vleet, maar de 3-1 liet op zich wachten. En de vrees groeide natuurlijk, want in die omstandigh­eden zal je het altijd zien dat een counter uit het niets doel treft. Maar dat gebeurde niet. Twintig minuten voor tijd slaagde Beitar er niet in een hoekschop te ontzetten en Pollet plaatste zijn voet tegen de bal: 3-1. Twee goals en één assist: Pollet miste zijn rentree niet. De potige Israeliërs kregen nog een tweede rode kaart te incasseren. Waardoor ze natuurlijk helemaal niet meer opgewassen waren tegen de thuisploeg. Stevance, ook nieuw, en nog eens Kebano maakten de 5-1 vol. Er lijkt een nieuw koningskop­pel geboren op Mambour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium