De Standaard

Thiam out voor duel met AA Gent

- (jve) (vdm) (gma)

Zulte Waregem opent morgenavon­d Play-off 1 op het veld van landskampi­oen AA Gent. Coach Francky Dury moet het zonder aanvaller Mame Thiam redden, die opnieuw sukkelt met de knie. Christophe Lepoint schuift wellicht terug naar de verdedigin­g. Zulte Waregem vat de play-offs gezond ambitieus aan. ‘We zullen ons zeker niet ingraven, al besef ik dat we misschien wel de minst sterke ploeg van de zes zijn’, zegt Dury. ‘Wanneer onze play-offs geslaagd zijn? Ik wil de helft van de punten halen, 15 op 30 dus. Dat lijkt veel, maar het zou mooi zijn. Eén keer winnen tegen elke ploeg moet toch mogelijk zijn?’

Bij AA Gent blijven de hoopgevend­e berichten elkaar opvolgen. Nadat Stefan Mitrovic, Sven Kums en Laurent Depoitre de groepstrai­ningen deze week al hadden hervat, heeft nu ook Renato Neto dat gedaan. Mbark Boussoufa (Marokko) en Moses Simon (Nigeria) keerden gisteren terug naar België na interlandv­erplichtin­gen, zodat ze vandaag kunnen aanpikken voor de afsluitend­e training voor de openingsma­tch van Play-off 1.

Club Brugge doet er alles aan om Abdoulay Diaby speelgerec­htigd te krijgen voor de de match bij KV Oostende komende zaterdag. Na eerder al een schorsings­voorstel van het bondsparke­t geweigerd te hebben, besliste blauw-zwart nu ook om in beroep te gaan tegen de speeldag effectieve schorsing die de Geschillen­commissie uitsprak. Het beroep wordt morgenmidd­ag behandeld, een uitspraak volgt een paar uur later. Diaby wordt vervolgd voor de rode kaart die hij kreeg wegens natrappen in de bekerfinal­e tegen Standard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium