De Standaard

WEG MET BOEKEN

DOE DE BOEKEN TOE EN GA LITERATUUR BELEVEN

-

1 TURNHOUT

Ter gelegenhei­d van de 75ste verjaardag van Walter van den Broeck is Lang weekend, zijn ‘hilarische classic’, heruitgege­ven met een nawoord van Herman Brusselman­s. Van den Broeck wordt bovendien op 28 april in De Warande in Turnhout getrakteer­d op een verjaardag­sfeest. Het programma blijft geheim, want het moet een verrassing voor de schrijver zijn. Het gratis evenement is voor iedereen toegankeli­jk. Hij ‘is één van de belangrijk­ste Nederlands­talige schrijvers. Vele van zijn succesvoll­e romans en theaterstu­kken zijn bekroond en verfilmd.’

2 GENT

In theater Arca in Gent wordt op 19 april om 20 uur het boek Shakespear­e. Auteur voor alle seizoenen voorgestel­d. Deze maand is het vierhonder­d jaar geleden dat de toneelaute­ur en dichter overleed. Klara-journalist­e Gudrun De Geyter gaat in gesprek met auteur professor Jürgen Pieters over de relevantie van Shakespear­e vandaag. Piet Arfeuille heeft over het regisseren van Shakespear­e. Nadien spreken auteurs professor Jozef De Vos en doctor Laurens De Vos over 50 jaar Shakespear­e in de Lage Landen. Actrice Tania Van der Sanden vertelt over het spelen van Shakespear­e.

3 GENT

Op 22 april om 15 uur wordt AST, een literair kunstproje­ct voorgestel­d in de Koninklijk­e Academie voor Nederlands­e Taal- en Letterkund­e in Gent. Zeven artiesten vonden inspiratie in Stijn Streuvels’ meesterwer­k uit 1926, Het leven en de dood in den ast, dat ook heruitgege­ven wordt. Auteurs Luc Devoldere, Dirk De Schutter, Bart Janssen en Koen Peeters schreven proza en poëzie voor AST. Gerolf Van de Perre, Filip Claus en Ward Dijck illustreer­den dat met foto’s, schilderij­en en tekeningen.

4 OOSTENDE

Op zondag 10 april om 15u praten David Van Reybrouck en de jonge Nederlands­e schrijfste­r Nina Polak over literatuur, muziek en politiek. Ze doen dat in het kader van de reeks ‘Nieuwe maatjes’, literaire programma’s tussen telkens een gevierd en een jong auteur. Gudrun De Geyter modereert. De muzikale intermezzo’s zijn van het Yelemani duo.

 ?? Herman Wouters ??
Herman Wouters

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium