De Standaard

‘Nooit gedacht aan derde ronde’

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de achtste finales. ‘Ik ben blij dat Safarova opgaf, want ik ben nog niet gerecupere­erd na de match tegen Venus Williams.’

-

BRUSSEL | Kirsten Flipkens is bezig aan een sterke passage in Rio. In de tweede ronde van het enkelspel profiteerd­e ze van de opgave van Lucie Safarova, die er voor de start van de tweede set de brui aan gaf. In de eerste set had de dertigjari­ge Flipkens met 6-2 aan het langste eind getrokken. ‘Het is heel jammer voor Safarova dat zij moet opgeven. Niemand wil op deze manier de Olympische Spelen verlaten. Ik denk dat ze wat ziek was’, reageerde Flipkens. ‘Persoonlij­k vind ik het zeker niet erg dat ik maar een set moest spelen, want ik ben nog niet gerecupere­erd van de match tegen Venus Williams. Ik ben tegen haar heel erg diep gegaan, mentaal en fysiek. Ik had nooit gedacht dat ik de derde ronde zou halen, zeker gezien de zware loting.’ In die derde ronde wacht dinsdag de Duitse Laura Siegemund (WTA 32), die de Chinese Shuai Zhang versloeg in twee sets 6-2 en 6-4. Het duo Flipkens-Wickmayer, opgevist op de tabel van het dubbelspel, won zijn openingsma­tch tegen het Kazachse duo ShvedovaVo­skobouva. Die gaven op na een 6-1 in de eerste set. Hen wachten nu het sterke Spaanse duo Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro, het vierde reekshoofd.

Zusjes Williams uitgeschak­eld

In het dubbeltorn­ooi is Safarova wel nog aan de slag. Met haar partner Barbora Strycova zorgde ze in de eerste ronde voor een stunt van formaat door de drievoudig­e olympische kampioenen Venus en Serena Williams uit te schakelen met 6-3 en 6-4. De Amerikaans­e zussen verloren hun eerste wedstrijd ooit op de Olympische Spelen. De vorige vijftien wedstrijde­n samen sloten ze winnend af, met drie gouden medailles – in Sydney 2000, Peking 2008 en Londen 2012 – tot gevolg.

Goffin aan de bak

Ook in het enkeltorno­oi bij de mannen viel een enorme verrassing te noteren. De Argentijn Juan Martin del Potro versloeg de Servische nummer een van de wereld Novak Djokovic in twee sets: 6-7 (4/7) en 6-7 (2/7). Uitgereken­d de man die Djokovic vier jaar geleden in Londen van de bronzen medaille hield, wipte hem nu in de eerste ronde. De Serviër barstte na de wedstrijd in tranen uit. ‘Eén van de pijnlijkst­e nederlagen van mijn hele carrière.’ Een drama dus voor Djoko, maar geen slechte zaak voor David Goffin, die zelf moeiteloos voorbij de Australiër Sam Groth (6-4, 6-2) ging. De Luikenaar, vandaag in zijn tweede ronde tegen de Israëlier Dudi Sela (ATP 65), had een potentiële halve finale tegen Djokovic op zijn agenda.

‘Het verlies tegen Del Potro is eén van mijn pijnlijkst­e nederlagen ooit’ NOVAK DJOKOVIC

 ?? © belga ?? Flipkens neemt het nu op tegen de Duitse Laura Siegemund, nummer 32 van de wereld.
© belga Flipkens neemt het nu op tegen de Duitse Laura Siegemund, nummer 32 van de wereld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium