De Standaard

Facebook omzeilt adblockers

- (gdc) LONDEN (bloomberg)

BRUSSEL | Facebook is van plan om adblockers uit te schakelen bij gebruikers, schrijft vicepresid­ent Andrew Bosworth op de website van het bedrijf. Facebook wil de software die gebruikers installere­n om geen advertenti­es te zien te krijgen, uitschakel­en en toch reclame tonen. In ruil komen er meer instrument­en waarmee de gebruiker kan controlere­n welk type advertenti­e hij te zien krijgt. ‘Advertenti­es ondersteun­en ons in onze missie om meer mensen de kracht van het delen te geven, en om de wereld meer open en verbonden te maken’, zegt hij. Volgens hem is reclame vaak nuttig en gebruiken mensen enkel adblockers om vervelende en voor hen irrelevant­e advertenti­es te blokkeren. ‘We geven mensen een grotere controle over wat ze zien, en tegelijk zullen we advertenti­es beginnen te tonen’, schrijft hij. Zo zullen gebruikers kunnen bepalen over welke thema’s ze geen reclame meer willen zien.

China wil niet dat de Britse regering de bouw van een omstreden kerncentra­le schrapt.

| De Chinese ambassadeu­r in Groot-Brittannië sprak gisteren duidelijke taal in zijn opiniestuk in de Financial Times. Als de geplande kerncentra­le in Hinkley Point er niet komt, kan dat de handelsrel­aties tussen beide landen beïnvloede­n. China is de op één na grootste niet-Europese handelspar­tner van de Britten.

Klimaatdoe­lstellinge­n

China heeft een minderheid­sbelang in de nog te bouwen kerncentra­le in Hinkley Point, die 18 miljard pond zal kosten. Het wordt de eerste nieuwe kerncentra­le in Groot-Brittannië in twintig jaar. EdF, het Franse nutsbedrij­f dat de leiding heeft over het project, wil ook dat de centrale er komt. Maar de nieuwe regering van premier Theresa May wil pas in september de knoop doorhakken. De stroom uit Hinkley Point zou zwaar gesubsidie­erd moeten worden, maar is wel nodig om de klimaatdoe­lstellinge­n te halen. Een medewerker van May waarschuwd­e er vorig jaar voor dat het gevaarlijk is om de Chinezen zoveel zeggenscha­p te geven over de Britse energiebev­oorrading.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium