De Standaard

Hattrick voor Armstrong (43)

- (bvc) RIO DE JANEIRO

Eén dag voor haar 43ste verjaardag veroverde de Amerikaans­e Kristin Armstrong haar derde opeenvolge­nde gouden medaille in het tijdrijden. ‘Het was mijn zwaarste dag op de Spelen ooit’, zei ze. Maar over afscheid nemen van de wielerspor­t repte ze met geen seconde. Wellicht wil Armstrong in oktober in Qatar ook een derde wereldtite­l tegen de klok bemachtige­n. Maar dat ze op haar 46ste ook nog de Spelen van Tokio haalt, lijkt uitgeslote­n. De Russin Olga Zabelinska­ya volgde op vijf seconden en pakte zilver. Het brons ging naar de Nederlands­e Anna van der Breggen, die zondag al goud won in de wegrit. Onze landgenote­s verging het minder goed. Lotte Kopecky eindigde 21ste op 3.43, Ann-Sophie Duyck deed nog twee plaatsen slechter. 23ste op 3.51.

| Het Belgisch Olympisch en Interfeder­aal Comité (BOIC) organiseer­de dinsdagavo­nd een feest voor de bronzen medaille van Dirk Van Tichelt. Hij werd opgewacht door ex-judoka’s Ulla Werbrouck en Ingrid Berghmans. Én door veel cameraploe­gen. Net voordien was uitgelekt dat hij had gelogen over hoe hij dat blauwe oog had opgelopen de dag na zijn kamp om het brons. Niet het gevolg van een van zijn wedstrijde­n, wel van een knokpartij na het feest. ‘Mijn sparringpa­rtner liep mee met een meisje’, verklaarde Van Tichelt. ‘ Plots besefte hij dat zijn gsm was gestolen. Dat meisje liep een hotel binnen en hij wilde haar achterna. Alleen liet de security hem niet binnen. Hij werd kwaad, er werd geduwd en getrokken, en ik ben tussenbeid­e gekomen. Iemand van de security heeft me toen een slag gegeven op mijn oog.’ Matthias Casse, een 19-jarige student uit Hemiksem en judobeloft­e, is de vaste sparringpa­rtner van Van Tichelt. Ze trainen tot vier keer per week samen en zijn goed bevriend. Hij gaf precies dezelfde versie van de feiten.

Callgirl?

De Braziliaan­se krant Extra Globo meldde dat het meisje in kwestie een callgirl was, maar dat ontkent Van Tichelt. ‘Dat is nu een verhaallij­n die er wordt bijgetrokk­en. Maar het is volledig uit de lucht gegrepen.’ Ook Casse wist van niks: ‘Gewoon een meisje dat we

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium